LimburgActueel.beHasselt herontdekken als groot theaterpodium

Door Dominique Vreven - 26 juli 2018 - 3500 - Cultuur

Van 9 tot en met 12 augustus zal Theater op de Markt voor de tiende keer Hasselt omtoveren tot één groot podium. Theater op de Markt organiseert dan de achttiende editie van het internationaal openluchttheaterfestival. Naast hoogstaande, internationale circusvoorstellingen, parades, vuurwerk en internationale straatacts, wordt de openluchtvoorstelling Onze wederzijdse vriend de blikvanger. Het is een whodunit met veel spelplezier, dramaturgisch puzzelwerk en emotionele diepgang door Comp.Marius.

Hasselt herontdekken als groot theaterpodium
Foto: R.MallentjerTijdens Theater op de Markt zal je van 9 tot 12 augustus in de winkelstraten van Hasselt kunnen wandelen van de ene straatact naar de andere. Op het Kolonel Dusartplein kan je vanaf 6 augustus 10u terecht in de info- en tickettent. De online ticketverkoop start midden juli via de website www.theateropdemarkt.be. Tot dan is het niet mogelijk om tickets te kopen noch te reserveren. Ook het circusdorp strijkt weer neer tussen het stadsgroen en zal tevens naar speciale locaties in de deelgemeenten van Hasselt uitwijken.

Het is uitkijken naar de paardenparade van het Franse gezelschap Compagnie Quidams, de gigantische maaninstallatie Museum of the Moon van Luke Jerram en de acrobatie van Le P’tit Cirk uit Frankrijk.

Pareltjes in literatuur
Comp.Marius wordt beslist één van de blikvangers met het toneelstuk Onze wederzijdse vriend naar Charles Dickens. Een whodunit waarin niemand is wie hij zegt te zijn. Charles Dickens is excentriek, woedend in zijn sociaal engagement, hard en buitengewoon grappig. De opmerkelijk grote schat aan dialogen in deze laatste roman van Dickens, wordt versneden met proza waarin personages en hun motieven worden geschetst. Plaatsbeschrijvingen zijn mini-pareltjes in de literatuur en loodsen ons van de ene plek naar de andere.

In de hoofdrollen zien we Jonas Van Geel en/of Stef Aerts, Evelien Bosmans, Clara Cleymans, Frank Dierens, Waas Gramser en Kris Van Trier. De muziek is van Jonas Vermeulen. Het stuk gaat op de Zomer van Antwerpen in première en zal naast Hasselt te zien zijn op Theater aan Zee Oostende en op een aantal grote festivals in Frankrijk. Met de bewerking van ‘Onze Wederzijdse Vriend’ bevestigt Comp.Marius de dramatische literatuur als kloppend hart van haar werk.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150