LimburgActueel.bePolitie en Lommel betreuren 'goedpraten straatracen' op Facebook

Door Redactie - 26 juli 2018 - 3920 - Samenleving

De afgelopen veertien dagen heeft de politie van Lommel in samenspraak met het parket een aantal rijbewijzen ingetrokken, wegens straatracen ter hoogte van de betonvlakte op het Kristalpark. “De verscherpte controles gebeurden na diverse klachten van firma’s op het bedrijventerrein, omdat er veel te hard gereden werd”, licht korpschef Bart Voordeckers toe. “Het racen beperkte zich ook niet alleen tot die betonvlakte. Dit hebben we aan de hand van dronebeelden duidelijk kunnen vaststellen. Andere weggebruikers in gevaar brengen, zullen wij nooit tolereren.”

Politie en Lommel betreuren 'goedpraten straatracen' op Facebook
Foto: Pixabay“Op woensdag 25 juli hebben we de vaststellingen en het intrekken van de rijbewijzen gepost op onze facebookpagina”, vervolgt Voordeckers. “Daar kwamen vele felle reacties op. Waar op zich niets mis mee is, want wij vinden die openbaarheid belangrijk. We willen de vinger aan de pols houden, ook bij jongeren. Maar als we nu vaststellen dat heel wat jongeren het straatracen goedpraten, moeten we toch een reactie geven.”

Imago illegaal circuit
“De betonvlakte in het industrieterrein is openbare weg, wat betekent dat straatracen daar niet is toegestaan”, stelt ook burgemeester Peter Vanvelthoven. “We weten dat het terrein bijvoorbeeld gebruikt wordt door jonge chauffeurs die nog aan het leren rijden zijn. Of dat er al eens iemand zijn nieuwe auto uittest. Maar na de klachten over onveilig rijgedrag in het industrieterrein zelf, is het logisch dat de politie in actie kwam. Bovendien stellen we vast dat de racers grotendeels niet-Lommelaars zijn."

"Lommel moet in de regio niet de naam krijgen van een illegaal racecircuit te hebben. Lommel wil graag die stad zijn waar zoveel mogelijk sportbelevingen mogelijk zijn. Zo hebben we een fantastisch motorcrossterrein, waar binnenkort nog een BMX-circuit bijkomt. Maar we kunnen natuurlijk niet alles aanbieden. Er zijn in onze provincie mogelijkheden om te racen met de auto. Iedereen zal het erover eens zijn dat het niet op de openbare weg kan.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150