LimburgActueel.beBewel investeert 10 miljoen in nieuw Scania-gebouw

Door Redactie - 11 juli 2018 - 3660 - Economie

Bewel ondersteunt Scania Parts Center in Opglabbeek al meer dan 10 jaar in verpakkingswerk. Het maatwerkbedrijf verpakt 'in house' materialen die in bulk aangeleverd worden. Schroefjes, rubbertjes, oliefilters of motorcilinders bijvoorbeeld. Scania draait zo goed dat de buren van Bewel besloten hebben een nieuwbouw neer te poten: Bewel investeert 10 miljoen euro, Scania huurt het gebouw integraal. Het project - klaar in december 2019 - is goed voor 25 extra arbeidsplaatsen.

Bewel investeert 10 miljoen in nieuw Scania-gebouw
Foto: BewelDoor de introductie van enkele succesvolle nieuwe modellen neemt Scania vandaag een hoge vlucht. Logischerwijs groeit ook het distributiecentrum in Opglabbeek met zo’n vijf procent per jaar mee. “Het huidige gebouw is te klein geworden”, legt algemeen directeur Johan Bongaerts uit. “Daarom trekt Bewel een nieuw gebouw op, vlak achter de huidige werkplaatsen in Opglabbeek. De aanbesteding hiervoor is ondertussen gebeurd. De nieuwbouw is klaar in december 2019.”

Het complex, dat op een perceel van 1 hectare en 42 are ligt, strekt zich uit over een oppervlakte van 16.000m2. “Bewel investeert 10 miljoen euro, Scania huurt het gebouw integraal. Dit project maakt ons partnership nog hechter. Het Zweedse voertuigbedrijf voegt er de huidige Bewel-enclave (ongeveer 100 medewerkers sterk) en de splitpoint activiteiten (nvdr. de revisie-afdeling van Scania Parts Logistics) samen.”

“Daarnaast nemen we ook het groenonderhoud en de housekeeping voor onze rekening. In totaal spreken we over vijfentwintig extra medewerkers. Bewel verstevigt zo zijn positie als grootste productiebedrijf van Limburg."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150