LimburgActueel.beKinderkledinglijn Van Beirendonck in Modemuseum Hasselt

Door Dominique Vreven - 09 juli 2018 - 3500 - Cultuur

In het kader van de expo Forever Young, kan je in het modemuseum van Hasselt tot 22 juli terecht voor de mini-expo ‘Only love can make our world smile!’ Je ziet schetsen en silhouetten uit de ZulupaPUWA-collectie, de kinderkledinglijn die Walter Van Beirendonck sinds 2005 voor JBC ontwerpt.

Kinderkledinglijn Van Beirendonck in Modemuseum Hasselt
Foto: Modemuseum HasseltNet zoals bij zijn eigen collecties loopt de fascinatie Van Walter Van Beirendonck voor andere culturen en de zorg voor onze planeet als een rode draad door de collectie. Truien, broeken en jasjes in felle kleuren worden bevolkt door grappige , soms buitenaardse, wezens. Het hoofdpersonage van de collectie heet Zulu en woont op de planeet ZulupaPUWA. Hij maakt zich zorgen over de nare leefomstandigheden op planeet aarde en besluit onder het motto 'Only love can make our world smile' alle boosdoeners te bedienen van een heuse injectie ‘love’.

In de centrale hal staan een vijftiental silhouetten , ontworpen tussen 2012 en 2018, opgesteld in een scenografie van de Limburgse Kristien Follon, vzw-lid en assistent-designer van de ZulupaPUWA-collectie. “Mijn ZulupaPUWA-collectie begon ooit met een ontwerp voor een veiligheidsvestje in het kader van het Levenslijnproject “aldus Walter Van Beirendonck “Het was de start van een mooie samenwerking met JBC. Ik ontwierp de vestjes, JBC realiseerde ze”. Hoewel JBC de afgelopen jaren stevig gegroeid is, blijven Ann Claes en Bart Claes van het Limburgse familiebedrijf de tijd nemen om ZulupaPUWA mee op te volgen en bij te sturen waar nodig.

Op 14 juli is er een creatieve workshop in samenwerking met MIA-H, de mode-incubator voor accessoires Hasselt, waarbij je een eigen buitengewone wezen voor een T-shirt kan ontwerpen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150