LimburgActueel.beThe Classic hoogtepunt op Looi kermis

Door Rony Maes - 07 juli 2018 - 3980 - Sport

The Classic is maandag aan zijn drieëndertigste editie toe.  Sinds de eerste Classic liepen al meer dan 120.000 lopers mee in de straten van Tessenderlo. “Uniek is dat de atleten worden aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. The Classic valt immers samen met Looi kermis en kan vaak rekenen op een mooie zomeravond vertelt organisator Greg Broekmans van Golazo Sports aan Limburg Actueel. The Classic was een van de eerste grote massalopen van het land en is ook in 2018 nog steeds één van de hoogtepunten op de loopkalender.

The Classic hoogtepunt op Looi kermis
Foto's: The ClassicWie deelneemt kan kiezen voor de Jogging (4 km) of The Classic (10 km). In beide gevallen loop je door het centrum van kermisvierend Tessenderlo. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de Chiquita Kids Run (1 km). De avondlopen konden vorig jaar op 3.000 deelnemers rekenen waaronder 750 voor de 4 km.  en 1.750 voor de 10 km.

Vorig jaar schreef de Keniaan Kipkorir The Classic op zijn naam in een tijd van 29'36". Hij haalde het na een beklijvende spurt van Stijn Garain. Willem Van Schuerbeeck legde beslag op de derde plaats in 30'01". Steven Heemskerk werd eerste Limburger Bij de vrouw liep Kim Geypen naar de zege in 35'41". Renée Van Es-Vranken en Dorien Peeters flankeerden Geypen op het podium.

De 4km bij de mannen ging naar Opoetenaar Jef Neyens voor Jan Neyens, bij de vrouwen was Anne Schreurs uit As de snelste.

Pak de flosj!
Nieuw dit jaar is ‘Pak de flosj’! Deze traditie doet haar intrede op het parcours. Voor het eerst kunnen ook de lopers onderweg hun kans wagen. Wie beet heeft, maakt kans op een van de 20 waardebonnen van € 25 die geschonken worden door winkeldorp Tessenderlo in het kader van de actie “Altijd verrassend”.

De dag inschrijvingen vinden plaats in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo. Hier kan je terecht vanaf 17 uur. Wie ingeschreven is ontving een e-ticket. Met dit e-ticket kan je op 9 juli ook vanaf 17 uur op dezelfde locatie je borstnummer afhalen.

Programma
19.00 uur: start Chiquita Kids Run: Neerstraat
19.30 uur: start Fintro Jogging 4K: Neerstraat
20.00 uur: start The Fintro Classic 10K: Rijt

Alle wedstrijden komen aan in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150