LimburgActueel.beSlordige 4 miljoen euro voor renovatie CCMaasmechelen

Door Redactie - 03 juli 2018 - 3630 - Cultuur

Het gebouw van het CC Maasmechelen dateert van 1971 (gebouw en polyvalente zaal) en 1980 (schouwburg). Omwille van de leeftijd van het gebouw is een renovatie van de gebouwenschil noodzakelijk. Het schepencollege gaf opdracht aan Inter-Energa tot het uitvoeren van een detailstudie van totaalrenovatie ten behoeve van de optimalisering van de gebouwenschil en energiemaatregelen.

Slordige 4 miljoen euro voor renovatie CCMaasmechelen
Foto: DBVarchitecten“Het gebouw wordt als het ware helemaal ingepakt waardoor de isolatie van buitenmuren, dak en de vernieuwing van ramen kunnen gebeuren. Ook de luchtgroepen in het gebouw en evacuatiemaatregelen, zoals het realiseren van drie extra brandtrappen, worden opgenomen", vertelt schepen Marleen Kortleven. De gemeente Maasmechelen investeert een totaalbedrag van 4,2 miljoen euro voor deze renovatie in samenwerking met Inter-Energa, die in het najaar 2018 een toewijzingsprocedure zal organiseren. De werken vatten aan in februari 2019 en zijn naar verwachting afgerond tegen medio oktober 2019.

Alle adviezen gerespecteerd
De gemeente Maasmechelen neemt in dit grote renovatiedossier ook concrete maatregelen met betrekking tot het optimaliseren en verbeteren van de toegankelijkheid van het cultuurcentrum. De gemeente liet zich hierbij adviseren door een toegankelijkheidsbureau en neemt alle geformuleerde adviezen mee in de renovatie. “De inkom van het cultuurcentrum wordt vernieuwd en vergroot, er wordt een bijkomende lift geïnstalleerd die de toegankelijkheid van de verdieping beter bereikbaar maakt. Het aantal schouwburgplaatsen en parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers wordt uitgebreid en de inkom wordt verbeterd", aldus schepen Johan Wolk.

Er gebeuren nog diverse andere ingrepen in het gebouw, zoals onder meer het installeren van trapliften die de tussenverdiepingen en de vergaderlokalen rolstoelvriendelijk maken. De toiletblokken worden gerenoveerd en krijgen een meer centrale plek in het gebouw. Ook de vestiaire krijgt centraal in de foyer een plaats. Verder wordt de cafetaria vernieuwd waarmee de beschikbare ruimte beter benut zal worden. Bovendien komt er een permanente toog in de polyvalente zaal met het oog op een betere toegankelijkheid en een professionelere uitrusting voor de verenigingen die gebruik maken van deze ruimte.”

Aansluitend bij Unesco-dossier
Vorig seizoen bezochten 74.000 mensen CC Maasmechelen en het bezoekersaantal loopt nog steeds in stijgende lijn. “De architectuur van het cultuurcentrum krijgt een klassevolle, maar sobere natuurlijke look die aansluit bij de omgeving, rekening houdend met het lopende Unesco-dossier van de tuinwijk. Op die manier sluit de architecturale ingreep aan op dit dossier met aandacht voor een kwaliteitsvolle uitstraling van CC Maasmechelen als positieve en dynamische actor in onze gemeente”, besluit burgemeester Raf Terwingen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150