LimburgActueel.beCCHasselt zet in op visueel, hoogtechnologische podiumkunsten

Door Dominique Vreven - 05 juli 2018 - 3500 - Cultuur

Cultuurcentrum Hasselt nodigt in het seizoen 2018-2019 meer dan 162 gezelschappen en 2030 artiesten uit naar Hasselt. Dat zijn Vlaamse, maar ook heel veel buitenlandse talenten. CCHA is dan ook hét internationale cultuurhuis van de provincie. Succesprojecten als Piano Day(s), het Krokusfestival en Nordic night(s) komen volgend seizoen terug naar Hasselt en onder de noemer Get the Buzz ontdek je topvoorstellingen bij de buren uit de Euregio.

CCHasselt zet in op visueel, hoogtechnologische podiumkunsten
Foto: J├Âren/CCHACultuurcentrum Hasselt pakt komend seizoen uit met heel wat nieuwigheden: met het project Bovenstroom hebben ze oog voor lokaal talent en Het LAB wordt een residentieel onderzoekslabo voor kunsten voor jong publiek. Nieuw zijn ook de lezingen met spitante sprekers in samenwerking met de Bibliotheek Hasselt Limburg en ZondagGasten, een talkshow met koffie en vlaai en gesprekken over mens en maatschappij, stad en wereld.

Blikvangers komend seizoen zijn de Cullbergbaletten uit Zweden, concerten van José González, pianisten Eliane Rodrigues en Frank Braley of nog de fado van Mísia en de visuele theatervoorstellingen van Agrupacíon Señor Serrano, Jakop Ahlbom en Hotel Modern. Andere grote kleppers die ze verwachten binnen het genre klassiekers en grote zaalvoorstellingen zijn Zuidpool, Toneelgroep Maastricht, Guy Cassiers & Toneelhuis, Milo Rau & NTGent en Abattoir Fermé.

Het is ook uitkijken naar IMPACT, het interregionaal project over nieuwe technologieën en podiumkunsten in samenwerking met de PXL-MAD School of Arts Hasselt en de U-Hasselt. Zo zal de Limburgse kunstenaar Patrick Ceyssens zijn kunstinstallatie Roundabout opbouwen en zie je hoogtechnologische internationale dans van Compagny Wayne Mc Gregor.

Seizoensopener wordt op 19 en 20 september ‘Kiss and Cry’ een mix van dans, theater en live gefilmde beelden van choreografe Michèle Anne de Mey en filmregisseur Jaco van Dormael.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150