LimburgActueel.beTom Robyns bekroond tot handbalspeler van het jaar

Door Rony Maes - 14 juni 2018 - 3500 - Sport

Vrijdagavond werd op Stayen, ter gelegenheid van Het Gala van de Speler en Speelster van het jaar de jaarlijkse handbalprijzen uitgereikt. Tom Robyns, speler van Hubo Initia Hasselt werd verkozen tot Speler van het jaar. Sarina Leenen van Handbalclub Sint-Truiden werd tot beste Speelster van het jaar gekozen.

Tom Robyns bekroond tot handbalspeler van het jaar
Foto’s: Eric DupainHet Gala van de Speler en Speelster werd voor het tweede jaar op rij georganiseerd op Stayen. Het talrijk opgekomen publiek kon genieten van een show waarin heel wat prijzen werden uitgedeeld. Hoofdprijs van de avond waren de titel van Speler en Speelster van het jaar. De spelers, speelsters en stafleden hadden het afgelopen seizoen in twee stemrondes, de eerste eind december en de tweede halfweg de play-offs, hun stem kunnen uitbrengen.

Tom Robyns treedt als speler van het jaar in de voetsporen van Arber Qerimi die vorig jaar door zijn collega spelers, speelsters en stafleden tot speler van het jaar verkozen werd. Net als Qerimi vorig jaar verlaat ook Tom Robyns zijn club om prof te worden in Frankrijk. Robyns ruilt Hasselt in voor de Franse tweedeklasser Straatsburg. Tom behaalde meer dan het dubbel van de stemmen dan Damian Kedziora die als tweede eindigde.

Bij de dames haalde Sarina Leenen het met ruime voorsprong op teamgenoot Sara Marteleur. Leenen kondigde eerder dit seizoen haar afscheid aan de actieve sport aan. Naast de Beker van België, de landstitel mag ze nu een individuele prijs in ontvangst nemen.

Jelle Vonckx en Clara Verschuuren werden verkozen tot respectievelijk doelman en doelvrouw van het jaar. Vonckx, die eerder dit jaar met Hasselt de Beker van België won, neemt na 7 jaar afscheid van Hubo Initia Hasselt en keert terug naar zijn moederclub, eersteklasser Atomix. Clara Verschuuren ruilt haar moederclub DHC Waasmunster in voor het Nederlandse Dalfsen.

De laureaten van de trainer van het jaar zijn dezelfde als vorig jaar. Jo Delpire werd met ruime voorsprong gekozen tot trainer van het jaar. Delpire won dit seizoen met Sint-Truiden zowel de Beker van België als de titel. Bart Lenders werd opnieuw trainer van het jaar bij de heren. Lenders won in maart de BENE-League en pakte afgelopen weekend zijn derde Belgische landstitel op rij.

Joren Lamers (Achilles Bocholt) werd verkozen tot Ligaspeler van het jaar. Jade Van Hoeck tot (DHC Waasmunster) mocht de trofee van Ligaspeelster van het jaar mee naar huis nemen.

In de categorie scheidsrechter van het jaar werd het duo Martens-Verdonck voor het derde jaar op rij tot beste scheidsrechtersduo gekozen. Scheidsrechtersbazen François Mulleners en Klaus Convents bedachten het duo Haazen-Janssens met de trofee Beloftevolle scheidsrechters van het jaar.

Voor het eerst werd er ook een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Omdat het de eerste keer was dat de KBHB zo’n prijs uitreikte werden er meteen twee awards uitgereikt. De eerste voor afscheidnemend international Thomas Cauwenbergs. De tweede voor Tim Houbrechts die na een carrière van 23 jaar afgelopen zaterdag afscheid nam van de actieve sport. Houbrechts pakte vorige week naast een nieuwe landstitel maar won eerder dit seizoen met zijn club Hubo Initia Hasselt de Beker van België.

Tot slot werd kersvers bondscoach Arnaud Calbry voorgesteld aan het grote publiek en werden de Young Black Arrows in de bloemen gezet voor hun tweede plaats in de Women’s Trophy vorige week.

Uitslagen
Speler van het Jaar : Tom Robyns (Hubo Initia Hasselt)
Speelster van het Jaar : Sarina Leenen (Handbal Sint-Truiden)
Trainer van het Jaar dames : Jo Delpire (Handbal Sint-Truiden)
Trainer van het Jaar heren : Bart Lenders (Achilles Bocholt)
Doelvrouw van het Jaar : Clara Verschuuren (DHC Waasmunster)
Doelman van het Jaar : Jelle Vonckx (Hubo Initia Hasselt)
Liga Speler van het jaar : Joren Lamers (Achilles Bocholt)
Liga Speelster van het jaar : Jade Van Hoeck (DHC Waasmunster)
Belofte scheidsrechters : Haazen – Janssens
Scheidsrechter duo : Martens – Verdonck
Lifetime Achievement Red Wolves : Thomas Cauwenberghs
Lifetime Achievement Career : Tim Houbrechts


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150