LimburgActueel.be4 laureaten Koningin Elisabethwedstrijd te Hasselt

Door Dominique Vreven - 13 juni 2018 - 3500 - Cultuur

De Koningin Elisabethwedstrijd beroert elk jaar opnieuw menig muziekliefhebber. Publiekslieveling Samuel Hasselhorn (Eerste Prijs), de expressieve Spaanse Rocìo Péréz (Vierde Prijs), de Franse mezzosopraan Héloïse Mas (Vijfde Prijs) en de Frans-Belgische Marianne Croux (Zesde Prijs) geven op 15 juni een bijzonder laureatenconcert in het cultuurcentrum van Hasselt.

4 laureaten Koningin Elisabethwedstrijd te HasseltOp vrijdag 15 juni zal de innemende Klara-presentatrice Katelijne Boon gastpresentatrice zijn van het jaarlijks laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd in Hasselt. Samuel Hasselhorn, Rocìo Péréz, Héloïse Mas en Marianne Croux zijn de laureaten die op het podium van CCHA zullen staan. Ze worden begeleid door het Belgian National Orchestra onder leiding van Stefan Blunier.

De Duitse bariton Samuel Hasselhorn (Eerste Prijs) is dé publiekslieveling. Hij viel meteen op door zijn grote liefde voor het Duitse Lied. Rocìo Pérèz (Vierde Prijs) is een zeer expressieve Spaanse coloratuursopraan. Ze houdt van opera, omdat ze dan kan zingen en spelen, en gaat zelf op zoek naar interessante rollen. Volgens de goedlachse Franse mezzosopraan Héloise Mas (Vijfde Prijs) is zingen een manier van leven. "Ik verzorg mijn stem wel zeer goed, maar vind dat je ook gewoon moet blijven leven; wat zou je anders te vertellen hebben op het podium?" In september vertolkt ze de rol van Carmen in de opera van Genève. De Frans-Belgische sopraan Marianne Croux (Zesde Prijs) ten slotte is ons kroonjuweel: een hartelijke persoonlijkheid met een authentieke uitstraling.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150