LimburgActueel.beOplichter heeft Limburgse scholen in vizier

Door Redactie - 13 juni 2018 - 3530 - Actueel

Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een gekende oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen. Hij meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de belofte om later op de dag terug te keren met het geld en pralines.

Oplichter heeft Limburgse scholen in vizier
Foto: PixabayDe bediende ging in op de vraag, maar vroeg de man wel om zijn naam, adres en telefoonnummer achter te laten. Toen de bediende 's avonds nog niets van hem gehoord had, besloot ze zijn (valse) naam 'Simon Fonteyn' te googelen en stootte op een persartikel van 17 maart 2018, over schijnbaar dezelfde persoon die zich in Antwerpse scholen had aangeboden met een gelijkaardig verhaal.

Politie CARMA wil andere scholen verwittigen voor de praktijken van deze oplichter. Hij vraagt telkens naar een bus- of treinticket en/of een kleine som geld. Zijn echte identiteit is bij de politie gekend. Het gaat om een 38-jarige Belg met normaal postuur. Hij is netjes gekleed en spreekt vlot Nederlands. Wie de man opmerkt, wordt gevraagd contact op te nemen met het nummer 101.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150