LimburgActueel.beMathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg

Door Rony Maes - 11 juni 2018 - 0000 - Sport

Mathieu Van der Poel (Corendon Circus) won na een mooie sprint met Nacer Bouhani (Cofidis) en Tim Merlier (Veranda's Willems-Crelan) voor de tweede keer de Geberit Ronde van Limburg. De Nederlander, die dit seizoen voor het eerst in een Belgische wedstijd aantrad, bewees hiermee opnieuw zijn veelzijdigheid. We vroegen een reactie aan Mathieu Van der Poel en Tim Merlier.

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Foto's: L.Timmermans

Om iets over 12u00 begonnen 104 deelnemers aan de in 2012 vernieuwde Ronde van Limburg. Een zieke Robbe Ghys gaf verstek. Een vroege vlucht met Jimmy Janssens (Cibel-Cebon), Olivier Pardini (Differdange Losch), Senne Leysen (Veranda's Willems-Crelan) en David Boucher (Tarteletto-Isorex) hield lang stand en had op een bepaald moment 7 minuten voorsprong. Boucher moest na 140 van de 200 km afhaken, maar de drie anderen deden ijverig verder en hadden op 22 km van het einde nog 2 minuten voorsprong.

Bij het ingaan van de laatste ronde was de bonus nog 1 minuut. Het sein voor de sprintersploegen om alles op alles te zetten en op 4 km van het einde werden de 3 leiders door het peloton ingehaald. In de sprint bergop op de Eeuwfeestwal sprintte Van der Poel ras spurter Bouhanni uit het wiel. Tim Merlier werd derde voor Jelle Donders. Oud winnaar Kenny Dehaes werd vijfde. Bilzenaar Milan Menten (Sport Vlaanderen-Baloise) eindigde als eerste Limburger op de zesde plaats.Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150