LimburgActueel.beSterrenrestaurant De Slagmolen win Herman Dessersprijs

Door Dominique Vreven - 08 juni 2018 - 0000 - Actueel

Onder de noemer ‘Applaus’ tekende het kruim van de Limburgse ondernemerswereld opnieuw present in het Ethias Theater van Hasselt voor de jaarvergadering van VOKA Limburg. Vader en zoon Vittorio en Matteo Simoni gaven een inspirende, creatieve speech. De prestigieuze Herman Dessersprijs ging dit jaar naar het sterrenrestaurant De Slagmolen.

Sterrenrestaurant De Slagmolen win Herman Dessersprijs
Foto: D.V.Voorzitter Voka - Kamer van Koophandel Limburg Francis Wanten gaf een welverdiend applaus aan al de ondernemers voor hun inzet, maatschappelijke betrokkenheid en de welvaart die ze tot stand brengen. Immers volgens een onderzoek van SD-works zijn de Limburgers de meest gelukkige ondernemers van Vlaanderen.

Na André Knaepen, CEO van het ICT-bedrijf Cegeka, ging de prestigieuze Herman Dessersprijs dit jaar naar het sterrenrestaurant De Slagmolen. Karlijn Libbrecht en Bert Meeuwis van het sterrenrestaurant De Slagmolen zetten al meer dan 20 jaar de Limburgse gastronomie op de kaart. Met twee Michelin-sterren en een quotering van 18/20 in de Gault-Millau oogsten zij wijd en zijd respect. Andere genomineerden waren Mireille Martens en Wouter Uten en Tom Martens.

Bedrijfsleider Mireille Mertens van het Zwitserse bedrijf Autoneum, gevestigd in Genk, produceert vloertapijten, binnenbekleding en isolerende panelen voor personenwagens. Met haar dynamisch team bewijst zij dat de maakindustrie na de sluiting van Ford Genk, in Limburg nog een mooie toekomst heeft.

Wouter Uten en Tom Martens van het softwarebedrijf Ugentec, staat symbool voor de 6200 startende ondernemingen in Limburg in 2017. Ugentec ontwikkelde software voor DNA-analyses en haalde het voorbije jaar 7,5 miljoen euro vers geld op, onder meer om een verkoopkantoor in de Verenigde Staten te openen.

De Ondernemersprijs Herman Dessers is genoemd naar de directeur die de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg maar liefst 42 jaar leidde, van 1949 tot en met 1990. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Limburger, een Limburgs bedrijf, een vereniging, instelling of groep die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150