LimburgActueel.beRonde van Limburg blijft in Tongeren

Door Rony Maes - 08 juni 2018 - 3700 - Sport

In Wijnhuis Christiaens in Overrepen werd de zevende editie van de Geberit Ronde van Limburg powered by Ladbrokes en de vierde editie van de SKODA Group Delorge GP Tim Wellens voorgesteld. De Ronde van Limburg mag dit jaar een record aantal profploegen aan de start verwachten geeft organisator Geert Smets van SMB Organisation mee aan LimburgActueel.

Ronde van Limburg blijft in Tongeren
Foto: S.M.

De new look Ronde van Limburg, die al voor de 7de keer wordt georganiseerd heeft dit jaar zijn sportief budget kunnen optrekken. Dit biedt meer mogelijkheden vertelde sporttechnisch directeur Mark Vandereyt aan moderator Thomas Sneyers. Het aantal profploegen stijgt en de wedstrijd over200 km wordt opnieuw zwaarder gemaakt. Dit in combinatie met 2.000 hoogtemeters zal er voor zorgen dat de winnaar van goeden huize moet zijn. Borgloon blijft het Rondedorp huisvesten. Een fiere burgemeester Danny Deneuker verklapte ook dat de Burchtheuvel een prominente rot gaat spelen in de vernieuwde finale. Op deze kuitenbijter moeten over 800 meter meer dan 40 hoogtemeters overwonnen worden.

Nog 6 jaren start en aankomst
Start en Aankomst zijn opnieuw in Tongeren vulde schepen van sport Gerard Stassen aan. De oudste stad van België heeft er zich trouwens ook toe verbonden om dit ook nog de volgende zes jaren verder te doen. Organisator Geert Smets kondigde aan dat naast 9 continentale teams ook 7 Pro Continentale teams hun deelname bevestigden. Daar hoort het Franse Cofidis met Kenneth Van Bilsen en Michael Van Stayen bij en ook het Nederlandse Roompot-Lotto NL zijn van de partij. Tel daar nog Cibel-Cebon (Timothy Stevens en Dennis Coenen), Wanty-Groupe Gobert (Timothy Dupont) en Sport Vlaanderen-Baloise (Robbe Ghys en Milan Menten) en je hebt al een sterk deelnemersveld. De Geberit Ronde van Limburg wordt nu zondag gereden. De ploegenvoorstelling is om 11 u. en de start van de karavaan wordt om 12u30 gegeven op de Grote markt van Tongeren. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal. Rond 17 uur weten we wie Wout Van Aert opvolgt. De renners zullen in totaal vijf keer passeren, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer.

Versie voor wielertoeristen
De Ronde van Limburg Cycling Tour is de wielertoeristen versie van Ronde van Limburg, die de dag voorden wordt verreden. Aan de recreanten wordt de kans gegeven om op hetzelfde parcours te rijden. Met keuzes tussen 90 km of 125 km bepaalt men zelf de route. Afhankelijk van de gekozen afstand passeert men o.a. over de Slingerberg van Kanne, door het kasteel van Alden Biesen in Bilzen, over de kasseistroken van Mettekoven, Manshoven, Op de Kriezel, Oude weg naar Heks, over de Burchtheuvel en Kleine Veldsteeg in Borgloon, om uiteindelijk in de startlocatie Landal Mooi Zutendaal terug te keren. Daarnaast is de ‘Landal Mooi Zutendaal’ familietocht die zich om en rond de groene omgeving van Zutendaal begeeft. Deze 25 km lange familiefietstocht is er zowel voor groot als klein als voor jong en oud

GP Tim Wellens op 21 juli
In een tweede deel van de avond werd ook vooruit geblikt op de SKODA Group Delorge GP Tim Wellens. Deze midzomerkoers in hartje Sint-Truiden is dit jaar al toe aan haar vierde editie. Rekening houdend met de kalender van Tim Wellens en het feit dat hij niet zal deelnemen aan de Ronde van Frankrijk zal deze wedstrijd dit jaar op zaterdag 21 juli plaatsvinden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150