LimburgActueel.be'Bosjuf' schenkt 2.500 euro aan Natuurpunt Maasland

Door Redactie - 06 juni 2018 - 3640 - Samenleving

Zopas schonk Gertie Bergmans een cheque van 2.500 euro aan Natuurpunt afdeling Maasland. Het betrof de opbrengst van haar boek 'Op stap met de bosjuf', waarin ze 50 tochtjes door de natuur beschrijft die kleuterjuffrouwen met hun klasjes kunnen maken. De tochten zijn minutieus uitgestippeld, pedagogisch onderbouwd en nagekeken door pedagogen.

'Bosjuf' schenkt 2.500 euro aan Natuurpunt Maasland
Foto: BosjufTegelijkertijd stelde ze 'Op stap met de bosjuf 2' voor. Dat boek is een vervolg op het eerste en vormt opnieuw een inspiratie voor leerkrachten, gidsen, ouders, grootouders en andere begeleiders van jonge kinderen. Het bevat een tweede reeks van een vijftigtal avonturentochten en ideeën voor een bosklas (leren buiten de klasmuren). Alles bijzonder handig uitgeschreven om onmiddellijk toe te passen in de praktijk. Een boek vol ideeën en prikkels om met jonge kinderen op ontdekking te gaan in de natuur.

Gertie Bergmans is kleuterjuf in de kleuterschool De Beverburcht in Maaseik (Wurfeld). De school ligt aan een natuurgebied en de juffen genieten er samen met de kleuters volop van de natuur. De natuurbeleving loopt als een rode draad doorheen de schoolwerking. De oudste kleuters trekken er ook een aantal keren per week naar hun bosklasje (outdoor learning). Het lerarenteam van De Beverburcht eindigde als tweede laureaat in de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs 2011-2012 met het project Educatieve zintuigentuin en avonturentochten in de natuur.

'Op stap met de bosjuf 2' is verkrijgbaar via www.vertelpuntuitgevers.be en via www.bol.com.
De opbrengst van het boek gaat opnieuw naar Natuurpunt, afdeling Maasland-Noord.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150