LimburgActueel.beAchilles Bocholt wint derde landstitel op rij

Door Rony Maes - 04 juni 2018 - 3950 - Sport

Achilles Bocholt heeft zaterdagavond de derde en beslissende play-off finale in het handbal gewonnen en is daardoor voor het derde seizoen op rij landskampioen. Bocholt versloeg Hubo Initia Hasselt met 32 - 28. We vroegen reacties aan coach Bart Lenders en doelman Björn Alberts van Achilles Bocholt en Robbert Bogaerts van Initia Hasselt.

 Achilles Bocholt wint derde landstitel op rij
Foto: Seppe Dupain/debroodplank

Voor de wedstrijd zong Nancy Vanhout het Limburgs volkslied in een tot de nok gevulde en sfeervolle Damburg. Spooren bracht de thuisploeg al na 42 sec op voorsprong. Het antwoord van Initia Hasselt bleef niet lang uit. Robyns, die volgend seizoen voor Straatsburg speelt, zorgde niet veel later voor 1-1. In een zenuwachtig begin werd er nauwelijks gescoord (na 6 minuten 2-2). Hasselt klampte aan vooral dankzij een sterke doelman Vonckx tot Achilles Bocholt na 17 minuten voor het eerst een kloofje sloeg. Serge Spooren maakt er op tegenaanval 11-8 van. Bij Hasselt liep het soms mis in de afwerking, maar ook doelman Alberts speelde zijn rol (o.m. redding op een strafworp van Köhlen). Achilles Bocholt scoorde vlotter en liep langs Winters met nog twee minuten te spelen uit tot 16-11. Stand bij de rust was 17-12.

In het begin van de tweede helft liep Bocholt dankzij goals van een ontketende Valkenborgh (6 doelpunten) en Cremers uit tot 21-14 na 5 minuten. Hasselt knokte zich met 4 goals op rij (waaronder 3 strafworpen van Bogaerts) terug in de partij. Na 10 minuten was het 22-19, maar luttele seconden later miste Bogaerts zijn 4de strafworp waardoor hij de kans liet liggen op 22-20. Aan de overkant ging de strafworp van Damian Kedziora (6 doelpunten) wel binnen en dat bracht de stand op 23-19. In de 17de minuut liep doelman Brecht Vanbrabant in zijn laatste wedstrijd voor Initia Hasselt een elleboogblessure op. Gelukkig kon voorzitter dokter Bruno Willems hem gepast helpen.

Na 50 minuten wedstrijd verkleinde Robyns de kloof tot 2 doelpunten. Alles lag even open, maar binnen de halve minuut diepten Spooren (6 doelpunten) en Kooijman de kloof terug uit tot 28-24. Vossen (6 doelpunten) bracht Hasselt nog op 28-25, maar Initia slaagde er niet meer in de kloof te dichten. Kooijman zorgde voor de 32-28 eindstand en de derde titel op rij voor Achilles Bocholt dat eerder ook al de BENE-League won. Coach Korneel Douven behaalde met Hubo Initia Hasselt de Beker van België.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150