LimburgActueel.beWaterpeil stabiliseert, rampenplan opgeheven

Door Redactie - 01 juni 2018 - 3700 - Actueel

De gemeentelijke fase van het rampenplan in Tongeren wordt opgeheven. Er wordt geen stijging meer vastgesteld in de waterstanden en er worden ook geen grote hoeveelheden water meer verwacht. We schakelen nu over op operationele coördinatie. Dit betekent dat de hulpdiensten ter plaatse blijven. Particulieren kunnen vandag nog tot 22u00 zandzakken afhalen bij het magazijn van de technische dienst op Overhaem, Industrieweg 4 te Tongeren. Morgen, zaterdag 2 juni kunnen de zandzakken opnieuw afgehaald worden in de voormiddag van 8 uur tot 12u00.

Waterpeil stabiliseert, rampenplan opgeheven
Foto: PixabayOok het waterpeil van ‘De Berwijn’ en ‘De Voer’ (Moelingen, Voeren) is zich stilaan aan het stabiliseren, het peil daalde het afgelopen uur. De Civiele Bescherming is ondertussen gearriveerd in ter versterking. Brandweerzone Oost-Limburg is gestart met pompen en krijgt hierbij ondersteuning van de Civiele Bescherming.

De burgemeester en de brandweer zullen aan huis langsgaan bij alle getroffen inwoners om de noden van de bevolking in kaart te brengen. De parochiezaal in ’s Gravenvoeren blijft geopend voor eventuele opvang van getroffen inwoners. De lokale politie houdt de toegangen tot Moelingen nog steeds afgesloten voor alle verkeer.

De gemeente vraagt met aandrang aan de inwoners om mazout in de kelder te melden op 04/381 99 40 of de brandweer op het terrein aan te spreken. Gemeente Voeren en de hulpdiensten zullen dan de nodige maatregelen nemen. De gemeentelijke crisiscel blijft de situatie opvolgen de komende uren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150