LimburgActueel.beDe Lijn wijzigt op 25 juni haar dienstregeling in Limburg

Door Redactie - 30 mei 2018 - 0000 - Actueel

Op 25 juni – bij het ingaan van de vakantiedienstregeling - voert De Lijn in Limburg wijzigingen door in haar dienstregeling. Het gaat eerder om kleine aanpassingen zoals een bus die iets vroeger of later aan de halte passeert of het toevoegen van een stopplaats. De Lijn komt hiermee tegemoet aan vragen van busgebruikers, lokale besturen of scholen. Daarnaast wordt gefocust op een betere stiptheid, door de dienstregeling van zowel streek- als stadslijnen beter af te stemmen op de situatie op de weg. In overleg met betrokken gemeentebesturen worden lokale aanpassingen doorgevoerd.

De Lijn wijzigt op 25 juni haar dienstregeling in Limburg
Foto: archiefbeeldOp het gros van de Limburgse buslijnen worden kleinere wijzigingen doorgevoerd. Dat gaat van bijkomende haltes, over rijtijdbijsturingen tot beperkte trajectaanpassingen. Die aanpassingen gebeuren op vraag van klanten of lokale besturen. Ook worden ze doorgevoerd om beter in te spelen op begin- en einduren van scholen en bedrijven. Daarnaast zijn er nog de aanpassingen in functie van de rijtijdanalyses. Dat is het geval op ruim 35 streeklijnen en op de stadslijnen van Hasselt, Genk en Tongeren. De Lijn stemt de rijtijden van deze buslijnen beter af op de verkeerssituatie op de weg. Dat maakt dat de bussen stipter aan de haltes passeren. Een overzicht van de bijsturingen per lijn vind je op www.delijn.be.< /span>

In Tessenderlo, werd samen met het gemeentebestuur bekeken hoe de doorgang van de bussen binnen het centrum beter kan georganiseerd worden. Dit heeft geleid tot een plaatselijke trajectaanpassing op de lijnen: 17a – 19 – 19b – 20 – 32 – 35c – 91 – 299 – 302. Zo zullen de lijnen 17a en 299 (richting Diest) en 35c en 91 (richting Lummen) niet langer via de woonwijk Lichtveld rijden. De halte Lichtveld langs de Diesterstraat schuift op richting centrum. Aan cultuurcentrum ’t Loo komt een nieuwe halte die bediend wordt door de lijnen 19 – 20 – 35c – 91 – 299.

Optimaal knooppunt
Het station van Genk is een druk openbaar vervoerknooppunt, waar de hele dag door overgestapt wordt van de ene lijn op de andere. Daarbij zijn de busgebruikers niet altijd even alert voor af- en aanrijdende bussen. Door de aankomst- en vertrektijden van de Genkse stadslijnen (G-lijnen) en een aantal streeklijnen (vb lijnen 36 en 45) aan te passen, wordt de drukte beter gespreid. De overstapmogelijkheden blijven gegarandeerd, maar de overstaptijden tussen stads- en streeklijnen worden ruimer, veiliger en comfortabeler. Op die manier kan het Genkse busstation optimaal als openbaar vervoer-knooppunt functioneren. Het schuiven met de overstaptijden heeft vanzelfsprekend ook een impact op de doortochttijden van de G-lijnen aan de andere haltes elders in Genk.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150