LimburgActueel.beKRC Genk boekt ruime zege tegen Charleroi

Door Rony Maes - 14 mei 2018 - 3600 - Sport

KRC Genk behaalde tegen Charleroi een 4-1 overwinning. Goed voor opnieuw een vijfde en dus een Europese testplaats in PO1. We vroegen reacties aan Leandro Trossard van KRC Genk en Gaetan Hendrickx van Sporting Charleroi.

KRC Genk boekt ruime zege tegen Charleroi

De 13.850 toeschouwers die de Luminus Arena bevolkten hebben zondagavond van een aangename voetbalpartij kunnen genieten. Eerst werden Vukovic, Aidoo en Malinovskyi door de supportersclubs gehuldigd met een gouden, zilveren en bronzen schoen voor het voorbije seizoen. Bij Genk startte Samatta vooraan en verving Wouters de geschorste Seck. Na een zenuwachtig begin kon Samatta in de 24ste minuut op aangeven van Pozuello scoren. De vreugde duurde slechts even want op het halfuur scoorde Benavente van ver op een afgeweerde bal. Trossard zorgde 4 minuten later al opnieuw voor een voorsprong na een mooie combinatie met Malinovskyi.

In de tweede helft werd de wedstrijd op het uur in zijn definitieve plooi gelegd. Samatta snoepte N’Ganga de bal af en vloerde Penneteau (3-1). Een kwartier voor tijd werd het zelfs 4-1 nadat Ndongola scoorde op aangeven van Trossard. Genk probeerde deze voorsprong zelfs nog uit te breiden. Clement bracht nog Buffel, Schrijvers en Zhegrova in maar de stand bleef onveranderd. KRC Genk is nu vijfde, maar ziet door de overwinning van AA Gent tegen Anderlecht de Gentenaars voor hen in de rangschikking blijven. Zondag is er om 18 u. Anderlecht-KRC Genk.

Meer Limburgs voetbal nieuws
In Play Off 2 B won STVV met 1-2 bij Antwerp, maar door de zege van Lokeren tegen Beerschot Wilrijk (4-2) kan het geen aanspraak meer maken op de eerste plaats. Zaterdag om 20 u. speelt het thuis tegen Lokeren. In de eerste Amateur Play Off verloor Lommel nu ook in Dessel met 2-1. Donderdag om 20 u. speelt Lommel opnieuw maar nu thuis tegen Dessel. Zondag om 16 u. volgt nog Lommel-Knokke.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139