LimburgActueel.beLimburgs platform voor eigenaars-ondernemers is primeur

Door Redactie - 14 mei 2018 - 3500 - Economie

Voka – Kamer van Koophandel Limburg lanceert een unieke online platform voor eigenaars-ondernemers. Deze dienstverlening maakte het voor familiebedrijven mogelijk om eenvoudig op zoek te gaan naar overnamedeals, externe managers en investeerders. Bovendien bevat het platform een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool (UHasselt) om een Raad van Advies samen te stellen. “Dit geheel aan online dienstverlening is een Vlaamse primeur”, zegt Bart Balis, voorzitter van Eigenaars-Ondernemers bij Voka – KvK Limburg.

Limburgs platform voor eigenaars-ondernemers is primeur
Foto: VokaBedrijven die een versnelling hoger willen schakelen vinden voortaan ook de nodige ondersteuning op de website van Voka – KvK Limburg. “Als eigenaar-ondernemer is het van bijzonder belang je te laten omringen met de juiste expertise. We leren graag bij tijdens opleidingen en bij diverse netwerkgelegenheden wisselen we gedachten uit. Vandaag vullen we onze dienstverlening aan met een exclusieve online ontmoetingsplek voor Eigenaars-Ondernemers. Dit geheel aan dienstverlening is een absolute primeur voor Vlaanderen”, stelt Bart Balis.

Unieke matchmakingtool
Het platform pakt uit met een unieke en wetenschappelijk onderbouwde matchmakingtool voor het verbeteren of volledig samenstellen van een Raad van Advies. Die fungeert als klankbord voor het managementteam. De wisselwerking tussen Raad en management leidt tot meer kwalitatieve en gefundeerde beslissingen.

“Het is weliswaar noodzakelijk om personen te vinden met complementaire kennis en vaardigheden om zo een grote heterogeniteit in expertise te verkrijgen. Daarenboven moet je een vlotte samenwerking kunnen garanderen. De tool houdt hier rekening mee en geeft suggesties aan de ondernemers. We zijn bijzonder trots op onze matchmakingstool die wetenschappelijk onderbouwd is door UHasselt”, vertelt Balis.

Informatie op maat
Het platform beschikt over meerdere diensten die erg interessant zijn voor familiebedrijven. Zo is er een database waar je op zoek kan naar externe managers of investeerders. Je vindt er een overzicht van de competenties en interesses van deze kandidaten alsook zijn of haar geanonimiseerde CV. Ook informatie over overnamedeals kan je terugvinden op het platform. Via een samenwerking met KBC Match’it krijg je een overzicht van interessante overnamedeals. Tot slot kan je als ondernemer ook vragen stellen en cases voorleggen in een gesloten community.

Dit platform Eigenaars-Ondernemers wordt gratis aangeboden aan iedere Eigenaar-Ondernemer die actief is in een van de trajecten binnen de dienstverlening van Voka – KvK Limburg.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139