LimburgActueel.beLimburgse beker voor Houthalen, Gelko Hasselt titelfinalist

Door Rony Maes - 14 mei 2018 - 3530 - Sport

Futsal Leut United organiseerde zaterdag in sporthal De Kommel in Maasmechelen de finales voor de Beker van Limburg in het Futsal. Bij de heren werd de finale gespeeld tussen eerste klasser ZVK Celtic Houthalen 94 en de vicekampioen uit 2de nationale B ZVC United Wellen. De logica werd gerespecteerd Houthalen won met 2-0 de beker. We vroegen reacties aan Pietro Benetti en Benneth Vaelen van Celtic Houthalen en Kenny Vermeulen van United Wellen.

Limburgse beker voor Houthalen, Gelko Hasselt titelfinalist
Foto's: R. Maes en H.Appeltans

De finale tussen Houthalen, dat in de halve finales Gelko Hasselt had uitgeschakeld en United Wellen dat een sterk seizoen in 2de nationale B achter de rug had, trok heel wat belangstelling. De toeschouwers bleven echter op hun honger zitten. Daarvoor was de ploeg van Nico Papanicolaou te efficiënt tegen een aanvallender Wellen waar de afwerking ontbrak. Wellen startte wel het best maar Bojanovic en Vermeulen stuitten op Benetti.

Houthalen wist zijn eerste kans meteen te verzilveren. Buvé weerde in de 8ste minuut eerst een ver schot van Hesz af, maar tegen de herneming van Vaelen stond hij machteloos (1-0). Wellen reageerde langs Sleypen, maar opnieuw stond Benetti paraat. Toen Vaelen in de 12de minuut Buvé verraste stond het al 2-0. Voor de rust weerhield de kruising de aansluitingstreffer van Ory. Verder waren er nog kansen voor Papanicolaou (paal) en Paulus (ook paal) voor Houthalen. Weeghmans vond opnieuw Benetti op zijn weg.

In de tweede helft had Bojanovic direct een grote kans. Nadien drukte Wellen wel, maar schoten tussen de palen bleven uit. Houthalen kreeg nadien de betere kansen zeker toen Wellen in de slotfase met Sleypen als vliegende doelman aantrad. In de laatste minuut zag Paulus nog een 10 meter door Buvé gered worden. Bij de dames won Wellen de bekerfinale tegen Gelko Hasselt met 9-2.

FS Gelko Hasselt speelt finale om landstitel
Na de 2-1 zege van vorige week tegen FT Antwerpen had het team van Carmelo Nieddu nog een overwinning nodig om de finale voor de landstitel te mogen spelen. Het behaalde die broodnodige zege vrijdagavond in het hol van de leeuw. FT Antwerpen miste wel de geschorsten Zouggaghi en Hitou. Na een evenwichtige eerste helft was het 1-1. Ortiz zorgde voor de 0-1. El Ghaadaoui maakte de gelijkmaker.

 

In de tweede helft drukte Antwerpen wel het meest, maar kwam niet tot scoren. Dat deed Hasselt wel langs Jordany en opnieuw Ortiz. Het werd 1-3. In de andere wedstrijd won Halle Gooik tegen Charleroi na eerdere winst op verplaatsing nu met 6-1. De finale voor de landstitel wordt tussen FS Gelko Hasselt en Halle Gooik gespeeld volgens het Best of Three principe. Hasselt speelt vrijdagavond eerst thuis in de Alverberg om 21.15 u.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139