LimburgActueel.be'Meldpunt' moet zorgen voor meer succesvolle sollicitaties

Door Redactie - 09 mei 2018 - 0000 - Economie

De situatie op de Limburgse arbeidsmarkt is prangend. Dat de mismatch tussen vraag en aanbod hier aan de grondslag van ligt, is reeds veelbesproken. Wanneer er toch een match gevonden wordt, moet deze echter gekoesterd worden. "Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka - Kamer van Koophandel Limburg en VDAB Limburg een actief meldpunt via een envoudig online formulier in het leven", stellen Johann Leten en Tinne Lommelen.

'Meldpunt' moet zorgen voor meer succesvolle sollicitaties
Foto: Voka Limburg“We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden”, bindt Leten de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdsverlies voor beide partijen. De ‘werkzoekende’ wil enkel een aanwezigheidsattest, de werkgever een gemotiveerde werkkracht. Met het meldpunt kunnen werkgevers deze gevallen actief signaleren, zodat het probleem eindelijk geobjectiveerd wordt.“

Sanctioneren of begeleiden?
“En wanneer dit gebeurt, halen ook wij hier voordeel uit”, vult Lommelen aan. “We krijgen input over de aard van het negatieve sollicitatiegedrag, terwijl we voordien vaak niet wisten waar het spaak liep. Op basis van deze specifieke feedback kunnen we nu ofwel sanctionerende ofwel extra begeleidende maatregelen nemen. Het biedt ons de mogelijkheid om het probleem bij de kern aan te pakken.”

De samenwerking tussen VDAB Limburg en Voka – KvK Limburg is uniek voor Vlaanderen. Zo zal de werkgeversorganisatie het meldpunt actief bij haar leden promoten, terwijl VDAB Limburg hen op de hoogte houdt over de meldingen en wat ze er mee doen. “We willen samen eigenaarschap pakken voor deze uitdaging. De samenwerking is uniek en ik hoop dat andere provincies snel volgen”, zegt Tinne Lommelen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139