LimburgActueel.beStudenten Regatta ook in vijftiende editie vernieuwend

Door Rony Maes - 09 mei 2018 - 3500 - Actueel

Zondag werd op de Koninklijke Hasseltse Yachting Club door de Hasseltse Schepenen van Sport (Habib El Ouakili) en van jeugd Valerie Del Re de vijftiende editie van de Hasselt Studenten Regatta voorgesteld. Deze vindt opnieuw plaats op een donderdag, nu op 17 mei. Over het concept en de randanimatie hoor je de schepenen Habib El Ouakili en Valerie Del Re. Verder neemt LimburgActueel ook de tijd om de drie kapiteins van de roeiteams voor te stellen. Dit jaar gaat het om Sofie Holtappels van UHasselt, Sam Jooken van PXL en Gertjan Decosemaker van UCLL.

Studenten Regatta ook in vijftiende editie vernieuwend
Foto's: S.Maes

Het concept is bekend: naar het voorbeeld van de legendarische Boat Race tussen Oxford en Cambridge, nemen ook de Hasseltse instellingen uit het hoger onderwijs het jaarlijks tegen elkaar op in een roeiwedstrijd. De teams van UHasselt, UCLL en PXL hebben maanden getraind en zijn klaar voor de strijd. De reuzengrote beker gaat naar de winnaar van de race der 8-zitters, aangevuurd door hun stuurman/vrouw. Dit duel der titanen vindt plaats omstreeks 18 uur en wordt traditioneel voorafgegaan door een krachtmeting tussen 1- en 2-zitters. Om 17 uur is er al een vlottenrace tussen de verschillende studentenverenigingen.

Succesformule
Om 15u00, wanneer de studentenverenigingen aan hun vlot beginnen bouwen, opent ook het Regattadorp bovenop de brug. De studentikoze sfeer op de brug is naast het sportieve luik één van de succesformules van de Regatta. Dit jaar wordt samengewerkt met Beehive. De Sport- en jeugddienst hoopt hierdoor zo'n 2.500 studenten en supporters naar de brug te lokken waar dit jaar ook een groot scherm zal opgesteld staan.

De afterparty vindt niet op de brug plaats. Tot 22u00 kan je er wel genieten van dj-sets van Skyve ft MC Miyagi. Daarna zal er verder gefeest kunnen worden op de afterparty in Forty Five naast de Muziekodroom.


UHasselt wint Pré-regatta
Om de baanindeling op een objectieve manier te bepalen streden de drie roeiteams na de persvoorstelling in een kwalificatiesessie voor de beste baan. UHasselt toonde zich de snelste voor PXL en UCLL, die in laatste instantie nog met problemen kampte na een botsing de dag voordien. Het team van UHasselt start dus in baan 1 (kant van Genk), PXL start in baan 2 (kant Golfterrein) en UCLL in de middenbaan. In de namiddag konden de Hasseltse team het nog opnemen tegen studentenploegen van Aachen en Antwerpen.

Programma
15u00: Opening Regattadorp + start opbouw van vlotten
16u00: Start happy hour
17u00: Vlottenrace (Cristal Race)
17u15: Races voor één- en tweezits
18u00: Start Regatta 19u00: Prijsuitreiking
20u00 Afsluiten middenkant van de brug,
alles verschuift naar de Forty Five pop up club 
22u00: Einde van activiteiten op de brug


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139