LimburgActueel.beExpo Gekaderd ontsluit kunstcollectie provincie Limburg

Door Dominique Vreven - 09 mei 2018 - 3500 - Cultuur

De provincie Limburg bouwde de voorbije decennia een indrukwekkende kunstcollectie uit met beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen en grafiek uit de 16de tot de 21ste eeuw. Werken die tot op vandaag in het depot, het Provinciehuis en andere instellingen stonden. Nu maakt het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) met deze verzameling voor het eerst een tentoonstelling voor het grote publiek te zien in de Begijnhofkerk van Sint-Truiden tot 3 juni.

Expo Gekaderd ontsluit kunstcollectie provincie Limburg
Foto: prov.LimburgCuratoren Marc Milissen en Herman Maes doken in het depot van de provincie Limburg en selecteerden een 160-tal werken die de variëteit en de kwaliteit van de collectie weerspiegelen. Het resultaat is GEKADERD: een boeiende tentoonstelling waarin schilderkunst, grafiek, sculpturen en fotografie elkaar afwisselen.

Je ziet werk van ronkende internationale namen als Marcel Broodthaers, Jan Cox, Constant Permeke, Sol Lewitt, Gilbert & George en Gerhard Richter en een uitgelezen selectie Limburgse kunst van Hugo Duchateau, Liliane Vertessen over René Borzée , André Bertels en Stefan Kellens tot Betty Cuyckx, Ivo Konings, Urbain Mulkers en Malou Swinnen.

Een expogids biedt tekst en uitleg bij de provinciale kunstcollectie en de geselecteerde kunstenaars. Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders of leerkracht de expo verkennen met de Kunsthapper. Gidsen staan klaar om groepen ,na reservatie, door de expo rond te leiden. Voor meer info www.gekaderd.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139