LimburgActueel.beHasselaar lanceert eerste webplatform voor openbare verkopen

Door Redactie - 06 mei 2018 - 3520 - Economie

Vanaf vandaag kan je online bieden op onroerend goed via www.vendomi.be. “De openbare verkoop liep tot nu nog altijd zoals 200 jaar geleden, wat absurd is in deze digitale wereld. Met Vendomi brengen we de notariële openbare verkoop eindelijk naar het internet", aldus initiatiefnemer en oprichter Bart De Witte. Perfecte timing, want de online openbare verkoop is vanaf mei 2018 ook wettelijk toegestaan.

Hasselaar lanceert eerste webplatform voor openbare verkopen
Foto: archiefbeeldwww.vendomi.be is betrouwbaar en efficiënt. Een verplaatsing naar de verkoopzaal is niet meer nodig, het volledige proces verloopt veilig, transparant en onder supervisie van een notaris. Geïnteresseerde bieders maken eenvoudig een account aan met onder meer hun rijksregisternummer. De notaris controleert de gegevens van elk account en volgt, samen met de ingebouwde controleprocessen, de volledige biedprocedure op. Hij kan biedingen verwijderen, gebruikers blokkeren of hen de toegang tot Vendomi weigeren. Aan het einde van de biedtermijn nodigt hij de hoogste bieder uit op zijn kantoor om de verkoop te finaliseren.

Stress aan het einde van de biedingen neemt Vendomi volledig weg, door de biedtermijn met 24u te verlengen als er geboden wordt binnen de laatste 24u. Notaris en verkoper bepalen zelf de lengte van de biedtermijn. Biedt iemand de suggestieprijs, dan wordt deze tot zeven dagen ingekort. Bieders zijn overigens anoniem voor elkaar, maar niet voor de notaris die erop toeziet.

De notaris bespaart met Vendomi omdat de organisatiekosten verwaarloosbaar laag zijn. Wordt de verkoop ingehouden? Dan zijn de kosten ten laste van de verkoper beperkt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150