LimburgActueel.beFS Gelko Hasselt dichtbij titelfinale

Door Rony Maes - 07 mei 2018 - 3500 - Sport

FS Gelko Hasselt heeft in de Sporthal van Runkst een flinke optie op de titelfinale genomen. In een boeiende wedstrijd versloeg het FT Antwerpen met 2-1. Dat de spanning tot het einde duurde had vooral met pech en een slechte afwerking te maken. We vroegen coach Carmelo Nieddu en doelman Dries Lahraoui van FS Gelko Hasselt om een reactie.

FS Gelko Hasselt dichtbij titelfinale
Foto: Heidi Appeltans

Omwille van de basketwedstrijd Limburg United Oostende in de Alverberg op hetzelfde moment als de halve finale wedstrijd voor de landstitel in het Futsal diende de thuisploeg zijn vertrouwde Alverberghal te wisselen voor de sporthal in Runkst. De tribune in de kleinere hal zat dan ook met 500 toeschouwers goed vol voor deze topper. Immers de ploeg die 2 keren wint speelt de finale tegen torenhoog favoriet Halle-Gooik, de nieuwe ploeg van de Hasseltse sterkhouders Adnane en Reda.

De bezoekers begonnen sterk met meteen kansen voor Zouggaghi en Hitou. Nadien herstelde Hasselt het evenwicht en nadat Adnane een open kans miste en Harram op doelman El Boujadaini schoot zorgde Jordany in de 5de minuut op aangeven van Lolo voor 1-0. De voorsprong werd in de 12de minuut verdubbeld met een afstandsschot van uitblinker en ook de motor van het team Lolo: een bal die nog afweek op El Ghaadaoui (2-0). Nadien waren Adnane en Lolo (op de paal) nog dichtbij een grotere voorsprong. Een uitstekende Lahraoui redde nadien nog een poging van Moussaoui.

Met vertrouwen naar FT Antwerpen
Zoals in de eerste helft startte FT Antwerpen opnieuw sterk met direct mogelijkheden voor Zouggaghi (buitenkant paal) en Hitou (paal en op Lahraoui). Nadien nam Hasselt het initiatief over en dreigde het via Jordany en Lolo. De aanvalslust van de bezoekers werd toch beloond in de 13de minuut. Nadat El Fahsi eerst op het been van Lahraoui strandde, zorgde Sababti op aangeven van Zouggaghi voor 2-1. De spanning bleef omdat Adnane, Lolo (binnenkant paal) en Jordany niet konden besluiten. In het slot speelde Antwerpen met Sababti als vliegende doelman, maar nu zorgde een sterke Lahraoui op pogingen van Maoussaoui ervoor dat de verdiende zege binnen gehaald werd. In de andere (incidentrijke) wedstrijd won Halle Gooik met 2-6 in Charleroi. Vrijdag is de terugwedstrijd in Antwerpen waar de thuisploeg zonder de geschorsten Hitou en Zouggaghi moet aantreden. Een eventuele Belle is op maandag 14 mei.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139