LimburgActueel.be3.300 deelnemers en recordaantal supporters voor Genk Loopt

Door Redactie - 06 mei 2018 - 3600 - Sport

De zesde editie van de 'Gezondste loop van Limburg', Genk Loopt, is opnieuw een succes geworden. Bijna 3300 deelnemers kwamen aan de start van deze recreatieve loopwedstrijd, een derde daarvan liep de 5 kilometer. Het stralende weer en de fijne sfeer in Genk-centrum lokte overigens een recordaantal supporters en toeschouwers.

3.300 deelnemers en recordaantal supporters voor Genk Loopt
Foto: stad Genk3.800 mensen schreven zich in, bijna 3.300 kwamen ook effectief aan de start. Een mooi deelnemersveld, iets minder dan vorig jaar. "Hetgeen wellicht te maken heeft met het warme weer dat sommige lopers last minute deed afzien van deelname. Toch mogen we spreken van een bijzonder geslaagde editie met veel sportievelingen, veel animo en gezellige drukte in het centrum", aldus schepen Parthoens.

De 5 km blijkt nog steeds de populairste afstand met 1070 starters. Op plaats twee staat de 10 km met 725 deelnemers en op drie de 10 mijl (534 deelnemers). "We zien de laatste jaren steeds meer een doorstroming naar de grotere afstanden", zegt Tom Arts, voorzitter van co-organisator Ziekenhuis Oost-Limburg. "Dat wil dus zeggen dat bijvoorbeeld kinderen een eerste keer deelnemen aan de 1 km, het jaar erop voor de 3 km gaan en ondertussen voldoende getraind zijn voor de 5 km. Dit is voor ons uiteraard een positieve evolutie naargelang beweging en gezondheid."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150