LimburgActueel.be



Nieuwe mousserende wijn Seprosa uit Haspengouw gelanceerd

Door Dominique Vreven - 13 april 2018 - 3800 - Showbizz & Lifestyle

Op het Bloesemterras van foodtruck Le Bon Vinvant op de Honsberg in Zepperen bij Sint-Truiden kan je de nieuwe mousserende wijn uit Haspengouw Seprosa gaan proeven. Anders dan bij een traditionele schuimwijn wordt deze hoofdzakelijk gemaakt van appels en peren. Het productieproces is wel identiek aan dat van champagne. De bedenkers Eddy Leclere en Ghislain Houben willen hiermee een halt toeroepen aan de import van bubbels uit het buitenland en een oplossing bieden voor de fruitoverschotten in Haspengouw.

Nieuwe mousserende wijn Seprosa uit Haspengouw gelanceerd
Foto: LeBonVivant



Seprosa is een nieuwe Haspengouwse mousserende wijn gevinifieerd en gebotteld van Haspengouws fruit op Wijndomein Hoenshof. De rijke en fijne bubbels zijn te danken aan de 2de gisting op de fles volgens de méthode traditionnelle uitgevoerd door Eddy Leclere. Als uitdaging staat de verwerking van Haspengouws fruit als ingrediënten van Seprosa. Commerciële appel- en perenrassen,… zijn het hoofdaandeel van dit product. Een kleine hoeveelheid oude rassen zorgen voor extra aroma’s en zuren. De combinatie met een klein deel druivenwijn, ook een Haspengouws product, geeft een stevige body aan de wijn.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139