LimburgActueel.beCarrefour Genk zou open kunnen blijven....

Door Redactie - 13 april 2018 - 3600 - Economie

Hoewel de aangekondigde intentie de sluiting van de hypermarkten van Genk en Belle-Île voorzag, is de directie bereid om ze open te houden onder het format en de arbeids- en loonvoorwaarden van een geïntegreerde supermarkt. De directie stelt eveneens voor om het mogelijke banenverlies te beperken in de winkels van Westerlo, Brugge St-Kruis, Haine-St-Pierre en Turnhout. Dit betekent echter dat er een concreet en formeel akkoord moet komen tussen de directie en de sociale partners over de andere elementen van het transformatieplan.

Carrefour Genk zou open kunnen blijven....
Foto: archiefbeeldNegen Bijzondere Ondernemingsraden werden gehouden evenals zes lokale consultatievergaderingen in Genk, Belle-Île, Westerlo, Brugge St-Kruis, Haine-St-Pierre en Turnhout. De directie heeft daarenboven een schriftelijk antwoord gegeven op meer dan 475 vragen. Tijdens deze elf laatste vergaderingen heeft de directie alle mogelijke pistes onderzocht.

De directie heeft vandaag aan de vertegenwoordigers van het personeel aangekondigd dat, het onder meer mogelijk zou zijn om de hypermarkt van Genk niet te sluiten. Dit weliswaar door hem om te vormen tot een geïntegreerde (kleinere) supermarkt en hem onder de arbeids- en loonvoorwaarden van een geïntegreerde supermarkt tot het einde van het huurcontract (december 2019) uit te baten. Tegen dan zullen alle mogelijke alternatieven gezocht worden om een rendabele commerciële activiteit in de stad te kunnen verderzetten.

Deze herziene intenties zouden kunnen worden gerealiseerd voor zover de directie en de sociale partners een definitief akkoord voor de zomer van 2018 zouden bereiken. Dit over de implementatie van een nieuwe en duurzame werkorganisatie, de polyactiviteit zoals ze werd voorgesteld, met de installatie van nieuwe technologieën in alle Carrefour hypermarkten voor einde 2019 en over de andere structurele elementen.

 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150