LimburgActueel.beSuccesvolle paasvakantie voor toerisme in Limburg

Door Redactie - 13 april 2018 - 0000 - Toerisme

Hoewel de bloesems op zich lieten wachten, heeft de toeristische sector in Limburg een succesvolle paasvakantie achter de rug. Dat blijkt uit een bevraging van Toerisme Limburg vzw. Ruim zeven op tien Limburgse logiesuitbaters presteerde de voorbije paasvakantie even goed of zelfs beter dan vorig jaar“Deze paasvakantie klokte Limburg naar schatting af op 290.000 overnachtingen, goed voor 24 miljoen euro omzet door verblijfstoeristen", zegt deputé Igor Philtjens.

Succesvolle paasvakantie voor toerisme in Limburg
Foto: archiefbeeld“Een bevestiging dat onze blijvende investeringen én de inspanningen van onze publieke en private partners hun vruchten afwerpen”, zegt Igor Philtjens tevreden, “Er zijn al meer dan 230.000 Limburg Vakantiegidsen verdeeld tot aan de paasvakantie. Niet alleen via krantenwinkels, logies en attracties. Maar ook via fiets- en wandelbeurzen in binnen- en buitenland. Want fietsen en wandelen blijven de populairste activiteiten van onze gasten, ook tijdens de paasvakantie, blijkt uit de bevraging. Gevolgd door gastronomie, terecht het overkoepelende thema van onze campagnes dit jaar.”

Waaier aan activiteiten
Vooral het onverwacht mooie lenteweer tijdens het weekend van 7 en 8 april zorgde voor een extra impuls bij de toeristische sector. Dat bewezen niet alleen de volle terrassen en de vele fietsers, wandelaars en Vesparijders op de Limburgse wegen. Maar ook de eerste duik in het openluchtzwembad van Lago Pelt Dommelslag. En het Openluchtmuseum van Bokrijk, dat kon rekenen op meer dan 10.000 bezoekers voor de Ketnet-fandag. Vooral de outdoor attracties profiteerden van het warme weer. Attracties zoals Terhills Cablepark en het Blotevoetenpad kenden dus groot succes. Maar ook ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk beleefde met ruim 3.500 fietsers het drukste weekend van het jaar tot nu toe.

Een vroege Pasen en de redelijk frisse voorjaarstemperaturen betekenden wel dat de paasvakantie dit jaar niet samenviel met het Haspengouwse bloesemseizoen. Enkel in de Japanse Tuin in Hasselt konden bezoekers al genieten van de eerste kersenbloesems. Toch hebben veel toeristen niet gewacht om hun verblijf in Haspengouw te boeken. En was de fruitstreek een van de meest bezochte Limburgse regio’s tijdens de paasvakantie. Net zoals de Voerstreek. “Dat Haspengouw ook nu al aantrek heeft, is niet verwonderlijk. Vanaf april organiseert de fruitstreek een waaier aan activiteiten. Denk maar aan de populaire bloesembars en vuurpottennocturnes, maar ook rondleidingen en animaties bij fruitbedrijven.” 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150