LimburgActueel.beWinst voor KRC Genk en STVV

Door Rony Maes - 10 april 2018 - 3600 - Sport

In zijn tweede wedstrijd van Play Off 1 wist KRC Genk voor het eerst dit seizoen van Standard te winnen met 1-0. Het doelpunt was van Trossard, die een strafschop omzette in de 48ste minuut. De videoref greep in de slotfase nog in en keurde terecht een doelpunt van Emond af voor buitenspel. We vroegen een reactie aan trainer Philip Clement.

Winst voor KRC Genk en STVV
Foto: E.Vanschoonbeek

Pat Krimson mocht zaterdagavond ruim 16.000 supporters verwelkomen voor de clash van Oost-België. Bij KRC Genk startte Philippe Clement met Ndongola voor Wouters. Sa Pinto plaatste nu Ochoa opnieuw in doel en verving Cop door Mpoku en Marin door Cimirot. De thuisploeg begon sterk met meteen een kans voor Samatta. Nadien dreigde Standard langs Cop en Edmilson. Naar de rust toe was een sterk spelend Genk dicht bij een doelpunt, maar Ochoa weerde een poging van Colley af.

Trossard scoort op strafschop
In de tweede helft kwam het doelpunt er na 3 minuten. Op een voorzet van Malinovskyi duwde Pocognoli Samatta neer voor doel en scheidsrechter Van Driessche floot voor strafschop. Een beslissing die door de videoref bevestigd werd. Trossard zette om. Nadien had Genk moeten uitlopen met als grootste kans een schot van Pozuelo op de paal in de 72ste minuut. Dit had slecht kunnen uitvallen, want in de 84ste minuut scoorde Emond op een afgeweerde bal. Na overleg met de videoref keurde de scheidsrechter het doelpunt, dat reeds op het scorebord stond, af. In de slotfase hield KRC Genk de verdiende overwinning vast. Genk heeft nu 2 uitwedstrijden: vrijdag om 20.30 u. in Charleroi en dinsdag 17 april om 20.30 u. in Gent

STVV verwent zijn supporters
STVV heeft in zijn tweede wedstrijd van Play Off 2B een ruime zege geboekt tegen Antwerp, dat nochtans massaal gesteund werd door zijn supporters. Een beter voetballend STVV kwam op het halfuur verdiend op voorsprong langs Asamoah. Voor de rust hadden Akpom en Kitsiou nog kansen voor 2-0. Antwerp startte wel beter in de tweede helft, maar noch Haroun of Owusu konden afwerken. Toen Botaka op het uur de 2-0 scoorde was er nadien nog een ploeg op het veld. Akpom en Botaka zorgden uiteindelijk voor de 4-0 eindstand. STVV is door de zege nu tweede in de groep op 1 punt van leider Lokeren. STVV speelt zondag om 20 u. bij KV Oostende.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150