LimburgActueel.beSpouwen-Mopertingen tegen THES, altijd kermis

Door Rony Maes - 09 april 2018 - 3500 - Sport

De topper van de 27ste speeldag in 2de Amateurafdeling tussen Spouwen-Mopertingen en THES is voor meer dan 1.000 toeschouwers opnieuw een spektakelstuk geworden. De zes doelpunten werden gelijk verdeeld in een suspenserijke partij. We vroegen reacties aan Dean Boiten van Spouwen-Mopertingen en Martijn Stefani van THES.

Spouwen-Mopertingen tegen THES, altijd kermis
Foto: R. Maes

Jan Schoefs miste bij Spouwen-Mopertingen de geschorsten Poell en Etien, maar kon wel rekenen op een fitte La Mantia. Vooraan mocht Boiten starten naast Yildiz. Bij THES ontbrak de geschorste Moutawakil. Steven Van Tilburg zat als T3 naast coach Bart Vanhoudt. De bezoekers, luid aangemoedigd door een groot supporterslegioen, startten verschroeiend aan de wedstrijd en na 22 minuten was het al 0-2 na een kanonschot vanop 25 m. van Battista en een knappe herneming van een afgeweerde bal door Stefani. De thuisploeg kwam opnieuw in de wedstrijd toen La Mantia in de 28ste minuut een vrije trap mooi in doel verwerkte. Nadien waren er nog kansen voor Bennassar (THES) en Boiten (SpoMo).

THES redt punt in slotfase
In de tweede helft nam Spouwen Mopertingen het heft in handen en na 10 minuten had Boiten op aangeven van La Mantia de gelijkmaker binnengekopt. Het werd zelfs nog mooier voor de thuissupporters want in de 62ste minuut werd het 3-2 toen een vrije trap van La Mantia via de paal door Haenen werd binnen gewerkt. THES ging op zoek naar de gelijkmaker, wat voor de thuisploeg countermogelijkheden opleverde. Zo was Yildiz dicht bij de 4-2. Jeunen zou in de slotfase nog voor de 3-3 zorgen toen hij een (onnodig weggegeven) hoekschop binnenkopte. In blessuretijd kreeg thuisspeler Wijnen nog rood . Achteraf kon iedereen met het gelijkspel leven.

Bocholt deed de beste zaak met dit resultaat Het won zondag van Zwarte Leeuw met 2-0 en nadert nu leider THES tot op 2 punten. In de andere wedstrijden van de afdeling versloeg Hades Cappellen met 1-0; een doelpunt van Sögütcü vlak voor de rust. Sporting Hasselt verloor bij City Pirates met 2-0. Zaterdag om 19.30 u. speelt THES tegen Hades en om 20 u. volgen Sporting Hasselt-Wijgmaal en Overijse-Bocholt. Zondag om 15 u. is er Overijse-Spouwen Mopertingen.

Lommel Kampioen, KVK Wellen wint topwedstrijd
In de eerste Amateurafdeling won SK Lommel met 1-2 bij Chatelet-Farciennes en is daarmee zeker van de titel. De promotie moet evenwel afgedwongen worden via de eindronde. Patro Eisden Maasmechelen behaalde dankzij een laat doelpunt van Aerts een punt tegen Oudenaarde (1-1). Zaterdag wordt om 20 u. de derby Lommel-Eisden gespeeld.

In de derde Amateurafdeling B won KVK Wellen de topper tegen Nijlen met 4-2. Achtervolger Heur-Tongeren behaalde een 1-2 zege op Diest. Termien verloor van Kampenhout met 0-2. Verder waren er zeges voor Leopoldsburg tegen Herentals (2-1); Bilzerse Waltwilder in Hoeilaart (1-2) en Pelt in Sterrebeek (1-5). Zaterdag worden om 19.30 u. Bilzerse Waltwilder-Leopoldsburg, Pelt-Diest en Nijlen-Termien gespeeld. Zondag om 15 u. volgen nog Heur-Tongeren Hoeilaart en Diegem-Wellen. Die laatste wedstrijd is een duel tussen nr. 2 en 1.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150