LimburgActueel.beRingtone wordt nieuwe Genkse beiaardmelodie

Door Redactie - 05 april 2018 - 3600 - Showbizz & Lifestyle

De afgelopen maanden heeft Stad Genk in samenwerking met de stadsbeiaardiers An Lommelen en Wim van Den Broeck een melodiewedstrijd voor de automatische beiaard uitgeschreven. Een tiental muzikaal creatieve Genkenaren stuurden een eigen melodie in. Daaruit koos de werkgroep twee inzendingen: Ruben Appermont en Martijn Vanbuel horen voortaan hun eigen melodie door Genk-centrum weerklinken.

Ringtone wordt nieuwe Genkse beiaardmelodie
Foto: PixabayUit 10 fijne, opvallende en vooral kwaliteitsvolle inzendingen koos de werkgroep dus twee winnende melodieën. Eerste laureaat werd 'Eau de Genk' van de Genkse componist Ruben Appermont. Als tweede werd de compositie 'The Sound of the Cités Genk-Zuid' verkozen. Dit is een transcript door de musicus Martijn Vanbuel van een ringtone die gecomponeerd werd in opdracht van ANTI-ANTI.

Mee met de seizoenen
De beiaardmelodie wordt voortaan aangepast aan de seizoenen. Dat betekent dat elk seizoen op de uurslag een andere korte melodie zal klinken. 's Zomers een vrolijk deuntje, 's winters een eerder ingetogen, rustige melodie. "Op die manier krijgen we meer variatie en houden we de beiaard fris", klinkt het bij stadsbeiaardiers An en Wim.

Vandaag ter gelegenheid van de opening van het beiaardseizoen zet schepen Nagels de winnaars in de bloemetjes voor hun muzikale bijdrage aan de Genkse beiaardgeschiedenis. "Ze ontvangen een prijs en een eervolle vermelding in de tentoonstellingsruimte van de beiaardtoren. En uiteraard hoor je voor de eerste keer 'The Sound of the Cités Genk-Zuid' in de beiaardversie. Een mooi voorbeeld van muzikale Genkse kruisbestuiving! Vanaf juli wordt 'Eau de Genk' de zomertune en zal je dagelijks op het uur, van 9 tot 19 uur deze melodie horen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150