LimburgActueel.beVergaap je aan iconen uit de autosport op 10e Oldtimerbeurs Genk

Door Redactie - 13 maart 2018 - 3600 - Toerisme

Op 17 en 18 maart zal het de tiende keer zijn dat in de Limburghal van Genk de Oldtimerbeurs doorgaat. Auto‘s op jaren worden omringd door een even oud maar ook veel jonger publiek, bezeten van nostalgische nieuwsgierigheid. Om te snuisteren in onderdelenkisten, boeken- en magazinestandjes, schaalmodelletjes en ook te genieten van de traditionele democratische prijzen voor een glas en een hapje. De oldtimers worden ook verhandeld.

Vergaap je aan iconen uit de autosport op 10e Oldtimerbeurs Genk
Foto: sociale media Oldtimer BeursFans van de autosport kunnen helemaal hun hart ophalen op de beurs. Rode draad voor de jubileumeditie is een reeks rally- en circuitwagens. Een weekend lang staan ze in de schijnwerpers in de feestzaal. Niet als stillevens, want hun geschiedenissen worden verteld door autosport-iconen om U tegen te zeggen. Robert Droogmans, Yvettte Fontaine, Eddy Joosen, Guy Moerenhout, Christian Delferier, en vele anderen. Op zaterdag 17 maart tussen 14 en 16u00 antwoorden deze piloten en co-piloten graag op alle vragen die de bezoekers willen stellen.

Passie delen
Wie nog krantenartikels uit de tijd van toen wil opdiepen, een oude foto wil laten signeren, een selfie maken met de celebs, of getuige wil zijn van het interview… De dame- en heren autocoureurs zitten niet verlegen om een kwinkslag. Hun onnavolgbare avonturen staan borg voor urenvullende gesprekken. De originele modellen en knappe look a likes zoals van de Ford Escort van de Belgisch kampioene toerwagens 1969, Yvette Fontaine. De Capri van Claude Bourgoignie, de Mustang waarmee Johny Halliday deelnam aan de Rallye Monte-Carlo en andere spraakmakers zijn de wipplank van de vragen. De organisatie hoopt dan ook talrijke enthousiasten te mogen verwelkomen om te ‘kletsen’ met de coryfeeën en de passie te delen met andere liefhebbers.

Tip
Wie op zaterdag met de oldtimer naar de beurs komt, parkeert gratis op een voorbehouden parking (zolang er plaats is). De bestuurder ontvangt ter plaatse één gratis toegangskaart. De Old Timer Beurs is geopend op zaterdag 17 en zondag 18 maart 2018 van 10 tot 18u00. Op zaterdag 17 maart is er tussen 14 en 16u00 gelegenheid voor een ‘babbel’ met de piloten. De inkom bedraagt 8 euro. Bezoekers kunnen gratis parkeren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139