LimburgActueel.beVerzwakt Sporting Hasselt geen partij voor Bocholt

Door Rony Maes - 13 maart 2018 - 3950 - Sport

Ondanks het slechte weer vrijdagavond trok de derby Sporting Hasselt-Bocholt in de tweede Amateurklasse B ruim 800 voetballiefhebbers aan. Een verzwakt Sporting was geen partij voor Bocholt VV dat voor het eerst in acht jaar in het Stedelijk Sportstadion kon winnen met 0-2. We vroegen na afloop reacties aan Ruben Janssen van Sporting Hasselt en Lance Voorjans van Bocholt VV.

Verzwakt Sporting Hasselt geen partij voor Bocholt
Foto: DeDamburgers

Terwijl Mirko Licata bij Bocholt kon rekenen op zijn compleet elftal was het voor Pino Canale bij Sporting Hasselt puzzelen door de afwezigheid van Bracké, Gövenc, Vrijsen en Verbeeck. Tot overmaat van ramp moest Ruytinx na 20 minuten het veld gekwetst verlaten voor Ouedraogo. Het was dan ook logisch dat de bezoekers het meest aan zet waren, maar gevaar bleef aan beide kanten uit.

Dit veranderde in de 31ste minuut toen Pellegriti op rechts kon voorzetten en Voorjans aan de tweede paal kon binnenkoppen (0-1). Even later kreeg Hasselt ook een kans, maar de oprukkende Ouedraogo werd net voor de 16 neergelegd door Wertelaers. Heel Hasselt riep om strafschop, maar scheidsrechter Deckers gaf geel aan de doelwachter en een vrije trap aan de thuisploeg. De laatste kansen voor rust waren voor Bocholt. Na balverlies van Swers kon Odutayo door, maar Janssen kon nog net verhinderen dat hij kon afdrukken. Vits weerde even later een poging van Voorjans met de vuisten af.

Gemiste kans
In de tweede helft probeerde Sporting Hasselt wel, maar Bocholt kwam slechts eenmaal goed weg toen Wertelaers in de 86ste minuut een kopbal van gelegenheidsspits Janssens met wat moeite kon redden. In blessuretijd legde invaller Bongiorno de 0-2 eindstand vast. Coach Canale sprak na afloop van een gemiste kans, maar vond dat zijn team meer mentaliteit had mogen tonen. De afwezigen, Ben Timmermans viel ook nog uit met een enkelblessure, konden niet volwaardig vervangen worden. Een pluim gaf hij wel aan verdedigers Proesmans en Durwael.

Coach Licata was tevreden over de eerste helft, maar zag te veel holder de bolder voetbal nadien. Hij hoop dat zijn team tot het einde met THES kan strijden voor de titel. THES won met 0-1 in Overijse. Nummer 2 Spouwen-Mopertingen speelde 2-2 gelijk bij Zwarte Leeuw. Hades behaalde een 0-1 zege bij St. Lenaarts. Zaterdag om 19u30  zijn er Bocholt-Tienen, THES-Cappellen en Hades- Zwarte Leeuw. Om 20u00 is er Hoogstraten-Sporting Hasselt en zondag om 15u00 Spouwen-Mopertingen - Overijse.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139