LimburgActueel.beSchermgezicht De Hollogne op derde plaats bij Open VLD Hasselt

Door Redactie - 13 maart 2018 - 3500 - Politiek

Voormalig TVL-gezicht Philip De Hollogne stapt in de politiek en versterkt de lijst van de Hasseltse Open VLD voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De tevens gewezen woordvoerder van Europees parlementslid Hilde Vautmans (Alde), zal tijdens de verkiezingen op de derde plaats staan, net achter het lijsttrekkersduo Hans Similon en Laurence Libert.

Schermgezicht De Hollogne op derde plaats bij Open VLD Hasselt
Foto: P.D.H."Waarom ik in de Hasseltse politiek stap? Simpelweg, omdat ik aan een nieuw Hasselt wil werken. Als Hasselaar wil ik niet meer aan de zijlijn staan. Wij zijn met ruim 77.000 inwoners de zevende stad van Vlaanderen. Elk jaar komen er 800 nieuwe Hasselaren bij. We moeten klaar zijn om de stap te zetten naar een echte stad op mensenformaat. Dit is echt een belangrijk moment voor alle Hasselaren", aldus De Hollogne.

Sportincubator
"Lijsttrekkers Hans Similon en Laurence Libert trokken me over de streep. Zo willen we komen tot een brede, sterke en vernieuwende lijst met een open geest. We moeten ons laten inspireren zodat we samen klaar zijn voor de toekomst. Dat mis ik nu een beetje in het beleid van vandaag. We mogen ook best wat meer fier zijn op Hasselt. De communicatie als stad kan en moet ook beter. Hasselt moet meer positief in het nieuws komen", stelt De Hollogne.

"Iedereen kent de verbindende kracht van de sport. 25.000 Hasselaren zijn aangesloten bij een sportclub. Hasselt is een sportstad maar we zijn wel zowat de enige centrumstad in Vlaanderen die geen eigentijds stadion heeft. Een klein multifunctioneel sportstadion voor alle Hasselaren met daarbij een innovatieve sportincubator is een van de werkpunten met onze lijst."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139