LimburgActueel.beOndanks nederlaag toch PO1 voor KRC Genk

Door Rony Maes - 12 maart 2018 - 0000 - Sport

KRC Genk is er niet in geslaagd om gelijk met AA Gent op de 4de plaats in de Play Off 1 te starten. Daarvoor waren de Gentenaars iets meer efficiënter. Ze wonnen dan ook met 1-2. Positief voor KRC was de plaatsing voor de PO1, geen kaarten met gevolgen en de terugkeer van Leandro Trossard. We spraken met Siebe Schrijvers van KRC Genk een Birger Verstraete van AA Gent.

Ondanks nederlaag toch PO1 voor KRC Genk
Foto: R.Maes

17.250 Toeschouwers waren zondagnamiddag in de Luminus Arena gekomen voor de laatste wedstrijd in de reguliere kompetitie tussen Genk en Gent. Philippe Clement miste Mata en Malinovskyi door schorsing. Verder zaten Nastic en Wouters op de bank. Maehle, Buffel, Uronen en Schrijvers mochten hierdoor starten. Yves Vanderhaeghe hield Bronn thuis en begon met Rasted achteraan. Verder hadden Yaremchuk en Esiti ook een basisplaats. Belangrijk voor de wedstrijd was ook de ereronde van de bekerwinnaars van 1998 onder leiding van Aimé Anthuenis. De bezoekers kwamen al 10 minuten op voorsprong toen Verstraete een vrije trap van Kalu binnen kopte (0-1). Nadien waren Kalu en Simon nog de gevaarlijksten voor de rust. De thuisploeg speelde een zwakke eerste helft en stond dan ook niet onlogisch achter.

Terugkeer Trossard
Clement greep in aan de rust en bracht Wouters in voor Schrijvers. Genk startte nu meer gedreven en had na 3 minuten pech dat op een hoekschop van Pozuelo Karelis eerst de paal trof en in de herneming op Kalinic schoot. In een sterk eerste kwartier waren Karelis en Seck nog eens gevaarlijk. In de 70ste minuut kwam Leandro Trossard na 7 maanden blessureleed Ndongala vervangen. De partij was in evenwicht tot Janga in de 77ste minuut Wouters verschalkte en op doel afging. Vukovic kon in eerste instantie nog redden, maar in de herneming was hij geklopt door Kalu (0-2). Even voor het einde zorgde Trossard op aangeven van Karelis voor de 1-2 eindstand. KRC Genk speelt zaterdag om 20.45 u. de finale van de Beker van België tegen Standard.

In de andere wedstrijd in 1 A kon STVV ondanks een verdienstelijke partij voor 10.000 toeschouwers niets oogsten tegen leider Club Brugge (0-1). STVV speelt in PO 2 tegen Antwerp, Oostende, Lokeren, Eupen en Beerschot Wilrijk.

Patro kan nog winnen
In de eerste Amateur afdeling won Patro Eisden Maasmechelen van Dender met 2-1. Leider Lommel speelde 1-1 gelijk in Seraing. Zaterdag om 20 u. worden Oosterzonen-Lommel en Chatelet-Eisden gespeeld.

In de 3de Amateurafdeling B won Termien de topper bij Heur-Tongeren met 1-3. Pelt-Wellen eindigde op 1-4. Verder speelden Bilzerse Waltwilder en Leopoldsburg 2-2 gelijk tegen respectievelijk Wommelgem en Sterrebeek. Vrijdag om 20.30 u. is er de derby Termien-Pelt en zaterdag om 19.30 u. wordt Diest-Leopoldsburg gespeeld. Zondag om 15 u. volgen Wellen-Woluwe Zaventem, Wommelgem-Heur Tongeren en Sterrebeek-Bilzerse Waltwilder.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139