LimburgActueel.beNieuwe sfeerverlichting Genk: future proof en homemade

Door Redactie - 09 maart 2018 - 3600 - Samenleving

Genk-centrum heeft gloednieuwe sfeerverlichting, tien jaar na de introductie in 2008 van de eerste generatie Genker-sterren, die enkel tijdens de eindejaarsperiode dienst deden. De 125 nieuwe Genker-sterren zullen met 258.000 individueel aanstuurbare LED-lampjes het hele jaar door sfeer brengen in het stadscentrum. Op de LEDs zelf na is dit project van Belgische –en zelfs hoofdzakelijk Limburgse- makelij, op basis van een vooruitstrevend concept van het Genkse bedrijf Painting with Light.

Nieuwe sfeerverlichting Genk: future proof en homemade
Foto: PixabaySfeerverlichting is sinds 10 jaar een belangrijk onderdeel van de beleving tijdens de eindejaarsperiode in Genk. De vorige generatie Genker-sterren werd ingehuldigd in december 2008, samen met overspanningen met bollen en de conische bomen op de rondpunten Europalaan.

Maar sfeerverlichting kan extra belevingswaarde toevoegen het hele jaar door. Tijd dus voor vernieuwing. In 2016 stelde het stadsbestuur dan ook ‘Painting with Light’, specialist in originele verlichtingsconcepten en gevestigd op C-mine, aan om een toekomstvisie rond sfeerverlichting te realiseren. De doelstelling was sfeer creëren via impact-verlichting die dynamisch, interactief, strak, economisch, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Het geheel moest ook een eenheid vormen om zo een grotere belevingswaarde te creëren en dat het hele jaar door.

125 Genker-sterren
Anderhalf jaar later is Genk-centrum als eerste gebied uitgerust met 125 gloednieuwe Genker-sterren, goed voor in totaal 258.000 lampjes. Deze nieuwe permanente verlichting heeft talloze mogelijkheden. Elke ster bestaat uit 2.064 LEDs en heeft voldoende vermogen om ook overdag sfeer te creëren. De mogelijkheden zijn legio: een typische eindejaarssfeer creëren is uiteraard nog steeds mogelijk, maar de nieuwe Genker-sterren zijn eveneens inzetbaar bij events zoals Iedereen Donderdagt of 1 mei.

De ster wordt centraal aangestuurd, vanop afstand en draadloos. Alle pixels van de ster zijn ook apart aanstuurbaar. Bovendien is het perfect mogelijk om de verlichting dynamisch aan te sturen in een loop waarin de kleuren permanent kunnen veranderen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139