LimburgActueel.beWitzwarte toetsen weerklinken doorheen Hasselt

Door Dominique Vreven - 09 maart 2018 - 3500 - Cultuur

Van woensdag 28 maart tot 31 maart staat de piano opnieuw centraal in het conservatorium, de binnenstad en het cultuurcentrum van Hasselt met de tweede editie van het festival Piano Day(s). Marc Erkens, Michel Bisceglia, Chad Lawson en het ijslandse pianowonder Vikingur Olafsson tokkelen betoverende klanken van (post)klassiek tot jazz en hedendaags.

Witzwarte toetsen weerklinken doorheen Hasselt
Foto: W.GeunsDe eerste editie van Piano day(s) in 2017 bracht de piano op verschillende plaatsen in de stad. In 2018 gaat CCHA voor een tweede editie van Piano day(s) 'in eigen huis' en op locatie, met gevestigde namen en met jonge leeuwen. Van (post)klassiek tot hedendaags. Van een concert in de knusse stoelen van de concertzaal tot een ligconcert in de parketzaal. En met opnieuw veel aandacht voor Piano day, op de 88ste dag van het jaar.

In 2015 lanceerde Nils Frahm Piano day. Ieder jaar opnieuw wil hij op de 88ste dag van het jaar met pianisten en muziekliefhebbers wereldwijd de piano vieren. Op donderdag 29 maart zijn negen pianoconcerten te beleven in evenveel Hasseltse huiskamers. Van Wouter Dewit over Michel Bisceglia tot Waldo Geuns. Heel speciaal is de muzikale duiventil van Pigeon die in de binnenstad zal verschijnen.

Op woendag 28 maart is pianist Marc Erkens te gast in het conservatorium met de muzikale lezing Waar muziek nu echt over gaat en het pianoduo Collet-Blondeel met werken van Debussy en Saint-Saëns. Het IJslandse pianowonder Vikingur Olafsson combineert Glass, Brahms en Bach. Op 30 maart hoor je het beste van ‘the new wave of Belgian jazz’ met SCHNTZL en LABtrio. Klassieke muziek voor de Spotify-generatie krijg je op 31 maart met Chad Lawson en Joep Beving.

Meer info www.pianodays.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139