LimburgActueel.beAlexandra Limage vrouwelijke onderneemster van het jaar!

Door Kris Pattyn - 08 maart 2018 - 3530 - Economie

Alexandra Limage van Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren plaatste zich in het rijtje van vrouwelijke ondernemers van het jaar. Op de vooravond van Internationale Vrouwendag won ze de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award' van UNIZO en Markant vzw, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Daarbij haalde ze het van twee andere straffe genomineerden voor de titel: Marjola Maes van Degels Metal uit Ieper en nog een Limburgse Marina Doggen van Gutami Solar uit Beringen.

Alexandra Limage vrouwelijke onderneemster van het jaar!
Fotograaf: Ellen GoegebuerAls er iemand bewezen heeft een ondernemer ‘pur sang’ te zijn, dan is het Alexandra wel. In 1999 stapte ze als administratief medewerkster in de wereld van het transport. Een stap die in 2008 een plotse wending kreeg. Het transportbedrijf ging failliet en ze waagde de sprong door op het handelsfonds een bod te doen. Van letterlijk met de laarzen in de klei heeft ze het zieltogende bedrijf uitgebouwd tot een gezonde transportfirma dat de concurrentie met de groten aankan.

Het was alleszins een avontuur. “We moesten onmiddellijk op zoek naar een andere locatie voor het bedrijf waar goedkoop de enige maatstaf was. En verder had ik alleen de beloftes van de oude klanten dat ze met mij verder wilden, puur op vertrouwen.” Maar Alexandra wist ook dat je als ondernemer niet alles zelf kunt. Ze omringde zich al snel met goede raadgevers, of het nu de boekhouder dan wel de bankier is, voor alle elementen in het bedrijf kan ze wel terugvallen op iemand die de juiste kennis heeft.

Bloeiend bedrijf

Vandaag runt ze een florerende KMO met 37 medewerkers en 26 recente voertuigen. "Ik zit op een platte pannenkoek tussen mijn personeel, ik zie nauwelijks een hiërarchische lijn en ik luister naar mijn medewerkers, zodat ze me kunnen inspireren om samen nog beter te ondernemen", verklaart ze haar ondernemerssucces." De jury van de WOMED Award was vooral onder de indruk van het lef en doorzettingsvermogen waarmee Alexandra Limage haar bedrijf heeft uitgebouwd tot wat het vandaag is.

Ook haar authenticiteit en open managemenstijl konden de jury bekoren. En ondanks het serieux van het ondernemen, blijft Alexandra nog steeds in voor een kwinkslag. Alle vrachtwagens krijgen een persoonlijke naam. Zo verschijnt niet wagen nummer zoveel voor de deur, maar wel ‘Jean Camion’ of ‘Senor Tomates’, deze laatste niet toevallig rood van kleur!


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139