LimburgActueel.beOpnames voortaan verboden in sportfaciliteiten Maasmechelen

Door Redactie - 07 maart 2018 - 3630 - Samenleving

In zwembad Prinsenpark en de gemeentelijke sporthallen van Maasmechelen is het vanaf nu niet meer toegestaan om andere bezoekers (zonder hun toestemming) te fotograferen of te filmen. Dit naar aanleiding van de klacht die enkele meisjes hadden over ongewenste opnames tijdens hun zwemactiviteit. "Smartphones zijn alom tegenwoordig en worden vaak gebruikt voor het maken van foto’s en filmpjes. Volgens de wet is dit toegestaan in publiek toegankelijke ruimten. Eenieder heeft echter ook recht op privacy en kan het weigeren om gefilmd of gefotografeerd te worden", klinkt het bij het bestuur.

Opnames voortaan verboden in sportfaciliteiten Maasmechelen
Foto: Pxabay"Deze aanpassing aan het reglement is dan ook bedoeld opdat –indien dit nodig zou zijn- de verantwoordelijken kunnen optreden tegen overtreders. Aan de toegangen van het zwembad en de sporthallen zullen we dit verbod kenbaar maken."

"Het is zeker niet de bedoeling een strikt en algemeen verbod in te voeren. Het vastleggen van de eerste waterpret met je kind, leuke sportmomenten met je sportclub, …. de herinneringen die je op zo’n momenten vastlegt zijn belangrijk en dit zal zeker ook in de toekomst mogelijk zijn."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139