LimburgActueel.beTHES verwent zijn talrijke supporters

Door Rony Maes - 06 maart 2018 - 0000 - Sport

THES verkeek zich in de eerste helft bij momenten op de voetballende kwaliteiten van Zwarte Leeuw, maar leidde aan de rust met 2-0. In de tweede helft stond er geen maat meer op de thuisploeg en mocht Zwarte Leeuw nog van geluk spreken dat het slechts 4-1 werd. We vroegen bij THES een reactie aan coach Bart Vanhoudt en de maker van 2 van de 4 doelpunten Frederik Spruyt.

THES verwent zijn talrijke supporters
Foto: (Facebook) Zwarte Leeuw

THES organiseerde voor 140 enthousiaste dames een Ladies Night en mocht opnieuw meer dan 1.000 toeschouwers verwelkomen rond een veld dat door een 40 tal vrijwilligers sneeuwvrij was gemaakt.

THES met zijn sterkste opstelling, Vanwelkenhuysen en aanwinst Oris zaten zelfs op de bank, werd aanvankelijk verrast door het gevat tegenprikken van de bezoekers, die via Huyghen en Van Asch voor het eerste gevaar zorgden. Rond de 20ste minuut waren er voor THES 3 grote kansen op rij. Eerst stootten Moutawakil en Convents op Truyts, maar de derde mogelijkheid: een kopbal van Spruyt op een vrije trap van Van Oudenhove was wel raak (1-0). De bezoekers waren nadien nog gevaarlijk langs Van Wanrooij, die op de buitenkant van de paal schoot. De thuisploeg kon in de toegevoegde tijd de stand op 2-0 brengen. Een voorzet van Convents werd door Van Tilburg tot bij Bennassar gekopt, die maar in te leggen had (2-0).

Debuut Kevin Oris
In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Jeunen, maar vrijstaand kopte hij ze nog naast. Diezelfde Jeunen werd in de 53ste minuut door Truyts neergelegd in de 16 en scheidsrechter Gijsen floot terecht voor strafschop. Battista zette om (3-0). Nadat Bennassar en Convents niet voorbij Truyts raakten maakte invaller Lauryssen er in de 84ste minuut toch 3-1 van. Kevin Oris, die in de slotfase Jeunen verving toonde zich ook, maar zijn doelschot werd afgeblokt door Truyts. In de 92ste minuut zorgde Spruyt voor de 4-1 eindstand. Door de zege blijft THES bovenaan met 5 punten voorsprong op Spouwen Mopertingen, dat moeizaam van Sint Lenaarts won met 2-1.

Bocholt haalde het met 5-1 van Wijgmaal. Hades-Tienen werd 4-1 en Duffel-Sporting Hasselt 0-2. De volgende speeldag begint vrijdag met Sporting Hasselt-Bocholt om 20.30 u. Zaterdag om 19.30 u. volgen Zwarte Leeuw-Spouwen Mopertingen en Sint Lenaarts-Hades. Overijse-THES is om 20 u.

Beslissende weken
In 1 A won KRC Genk bij Waasland Beveren met 0-1 na een doelpunt van Colley. De zege geeft de Blauwen een quasi zekerheid over Play Off 1. STVV weet na zijn 0-0 gelijkspel op Charleroi dat het in Play Off 2 zal aantreden. Op de laatste speeldag zondag om 14.30 u. krijgen we eerst nog Genk-Gent en STVV-Club Brugge.

In de eerste amateurafdeling kende leider Lommel weinig problemen met Heist, dat al na 10 minuten met 10 viel na rood voor Sols. Het won voor de achtste keer op rij, nu met 5-0. Patro Eisden verloor in Geel met 2-1.

Patro Eisden speelt zaterdag om 20 u. tegen Dender en verder is er ook Seraing-Lommel. In de 3de amateurafdeling won Bilzerse Waltwilder met 1-2 bij Termien. Wellen-Heur Tongeren eindigde op 0-0. Leopoldsburg, nu getraind door Michel Kenis, won met 2-6 bij Wommelgem. Houtvenne-Pelt eindigde op 0-2.

Zaterdag om 19.30 u. zijn er Pelt-Wellen, Bilzerse Waltwilder-Wommelgem en Leopoldsburg-Sterrebeek. Om 20 u. ontvangt Heur Tongeren Termien.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139