LimburgActueel.beUPS opent nieuw distributiecentrum in Lummen

Door Redactie - 01 maart 2018 - 3560 - Economie

UPS opende deze week officieel zijn nieuwe verpakkings-, sorteer en leveringscentrum in Lummen, België. UPS investeerde bijna 4 miljoen euro in het nieuwe gebouw dat meer dan 160 banen naar de regio heeft gebracht. “We zagen vorig jaar een sterke toename van ons exportvolume in België dat met 20% is toegenomen ten opzichte van het jaar voordien. Deze investering in ons slimme wereldwijde logistieke netwerk is een reactie op die groei", vertelt Fernando Falcon, countrymanager UPS Belgium & Luxembourg.

UPS opent nieuw distributiecentrum in Lummen
Foto: UPS“En we blijven ons concentreren op Europa. Zo zitten wij momenteel midden in een Europees investeringsprogramma van 2 miljard dollar om extra capaciteit te creëren en om ons netwerk nog sneller te maken voor klanten van elke omvang.”

Het gebouw in Lummen, dat de oostelijke en zuidelijke delen van het land zal bedienen, beschikt over een werkzone van ongeveer 6.000 vierkante meter, is in staat om 5.000 pakjes per uur te verwerken en biedt parkeerplaatsen voor meer dan 80 leveringsvoertuigen.

UPS bedient al meer dan 30 jaar klanten in België. Het bedrijf stelt meer dan 1.200 mensen te werk op zeven locaties verspreid over het hele land, waaronder ook de Europese hoofdzetel in Brussel, en het heeft een vloot van 150 voertuigen. UPS beheert ook een netwerk van meer dan 900 in België gebaseerde UPS Access Point locaties waar klanten hun pakjes kunnen ophalen en afgeven.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139