LimburgActueel.beKnalprestatie van gebroeders Philippaerts in Goteborg

Door Redactie - 01 maart 2018 - 3670 - Sport

Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) en Nicola Philippaerts (H&M Harley v/d Bisschop) zijn in de slotmanche van de wereldbeker jumping in Göteborg als 2e en 4e geëindigd. Beiden reden een foutloos basisparcours en bleven in de barrage eveneens foutloos. De zege ging naar thuisrijder Henrik von Eckermann (Mary Lou 194). De Zweed was 73 honderdsten van een seconde sneller dan Olivier. In de eindstand van de wereldbeker eindigt hij als 19e. De top 18 mag naar de finale van de wereldbeker die van 10 tot 15 april doorgaat in Parijs. Na afloop van de persconferentie vernam Olivier Philippaerts dat hij toch naar de finale mag!

Knalprestatie van gebroeders Philippaerts in Goteborg
Foto: PhilippaertsIn aanwezigheid van een delegatie van partner H&M leverden de Philippaertsen een topprestatie. "Dit is een geweldig resultaat voor Nicola en mezelf", zegt een tevreden Olivier Philippaerts. "Ik mocht als laatste aan de barrage beginnen en heb werkelijk alles uit de kast gehaald om hier te winnen. Helaas waren Legend en ik net een fractie te traag. Ik had hier graag gewonnen, maar ik onthoud onze prestatie. Legend springt zeer constant en dat laat het beste verhopen voor de komende weken en maanden. Na afloop van de persconferentie vernam ik dat ik toch rechtstreeks geplaatst ben voor de finale in Parijs. Dat is een mooi doel om naar toe te werken."

Goed maar niet perfect
"Nu heeft iedereen gezien wie de snelste van ons twee is", glimlacht Nicola Philippaerts. "Ik ben tevreden voor Olivier én voor Harley. De voorbije vier dagen heeft Harley 3 keer gesprongen en één dag rust gehad. Telkens wanneer hij in actie kwam bleef hij foutloos. Hij groeit naar zijn beste vorm toe. Dat is veelbelovend voor het buitenseizoen dat eraan komt. In de barrage mocht ik als 7e binnen. Na mijn omloop stond ik 3e. Mijn barrage was goed, maar om te kunnen winnen moet je barrage perfect zijn. Anders lukt het niet. Kijk maar eens naar die tijdverschillen. Die zijn écht verwaarloosbaar."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139