LimburgActueel.beNieuwe superflitser in Lommel moet snelheidsduivels stoppen

Door Redactie - 01 maart 2018 - 3920 - Samenleving

De gemeenteraad van Lommel keurde deze week de aankoop van een zogenaamde superflitser voor de lokale politie goed. "Het gaat om de 'NK7', een superflitser die tot zes wagens tegelijk kan betrappen en in beide richtingen kan flitsen. Het nieuwe toestel werkt met een infraroodflits, waardoor hij veel discreter is dan het vorige flitstoestel", vertelt burgemeester Peter Vanvelthoven. "We gaan het aantal controles niet meteen opdrijven, maar met het nieuwe toestel kunnen we op korte tijd wel veel meer wagens controleren."

Nieuwe superflitser in Lommel moet snelheidsduivels stoppen
Foto: archiefbeeldHe t toestel werkt niet meer met flitsrolletjes, maar met een USB-stick die na de flitsbeurt onmiddellijk wordt uitgelezen door de computer. "De verwerking van de gegevens gebeurt daardoor voortaan veel efficiënter en vlugger", zegt korpschef Bart Voordeckers.

Bovendien heeft het toestel een meetbereik van 20 tot 300 km/uur en kan het heel discreet opgesteld worden. "Automobilisten zullen er niet meer op kunnen vertrouwen dat ze de flitsauto's herkennen, want dit toestel is niet meer aan één auto gebonden. Sterker nog: het staat meestal niet eens in een auto, maar wel op een statief of achter een hindernis. Dit apparaat is zo compact, dat het kan verstopt worden naast of in een vuilnisbak."

"Klachten van overdreven snelheid blijven hardnekkig, zowel op de hoofd- als de zijwegen in Lommel", zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. "Met deze investering willen we het probleem grondig aanpakken en hardrijders een halt toeroepen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139