LimburgActueel.beModemuseum gaat op zoek naar de eeuwige jeugd

Door Dominique Vreven - 13 februari 2018 - 3500 - Cultuur

Het Modemuseum en het cultuurcentrum van Hasselt pakken uit met de tentoonstelling Forever YOUNG/YOUNG forever. Opzet is om modeliefhebbers, jongeren, ouders en kinderen aan te zetten tot reflectie over de invulling van concepten als identiteit, gender en jeugd in een modecontext. Historische kleding en hedendaagse catwalkcreaties in combinatie met film en fotografie illustreren dit fascinerende verhaal.

Modemuseum gaat op zoek naar de eeuwige jeugd
Foto: D.VrevenAan de hand van kledingstukken uit de eigen museumcollectie -aangevuld met bruiklenen van het Londense Victoria and Albert Museum, MoMu Antwerpen en het Gemeentemuseum Den Haag- opent de expo Forever Young in het Modemuseum. Dit met een historisch luik dat de ontwikkelingen in kinderkleding illustreert en toont hoe uniseks kindermode gaandeweg verandert in jongens- versus meisjeskleding.

Verder zie je onder meer hedendaagse creaties van ontwerpers als Limburger Raf Simons, Walter Van Beirendonck, Viktor & Rolf, maar ook Gucci en Moschino die speelse en surrealistische referenties bevatten aan de kinderwereld. De tentoonstelling YOUNG forever in cultuurcentrum Hasselt toont hoe fotografie, video, maar ook installaties of schilderkunst gefascineerd lijken door de definitie, of het verlies van de draad, van die oh zo wezenlijke overgangsperiode, die gevierd wordt door de enen en beschimpt door de anderen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139