LimburgActueel.beKRC Genk wint en stelt nieuwe Algemeen Directeur voor

Door Rony Maes - 13 februari 2018 - 3600 - Sport

KRC Genk boekte vrijdagavond tegen Zulte Waregem zijn derde thuiszege van het seizoen, maar de meeste aandacht ging toch naar het vertrek van Patrick Janssens en de aanstelling van Erik Gerits als nieuwe Algemeen Directeur. Vandaar interviews met speler Thomas Buffel van KRC Genk over de overwinning en met Erik Gerits over zijn nieuwe uitdaging.

KRC Genk wint en stelt nieuwe Algemeen Directeur voor
Foto: R.Maes

Amper 12.500 toeschouwers voor de wedstrijd KRC Genk-Zulte Waregem en daar zal het slechte weer en het tijdstip vrijdagavond wel voor veel tussen gezeten hebben. Bij Genk gaf Philippe Clement de voorkeur aan Karelis op Ingvartsen. Bij de bezoekers mocht Bongonda starten. Genk kwam na 17 minuten op voorsprong toen Marcq slecht terugspeelde en Karelis er goed tussenkwam. Eerst redde Bossut, maar in herneming kon de Griek toch de 1-0 scoren. Op het halfuur kopte Wouters op voorzet van Nastic goed op doel. Nu kon Bossut wel redden. Even later werd een oprukkende Bogonda door Vukovic in de 16 onderuit gehaald. De strafschop werd in de 32ste minuut omgezet door Harbaoui.

Opluchting voor blauw legioen
In de tweede helft waren de eerste kansen voor de bezoekers langs Harbaoui en Walsh, maar Vukovic redde vlot. Nadien nam Genk over en speelde een sterke tweede helft. In de 59ste minuut zorgde Buffel op aangeven van Karelis voor 2-1. Vijf minuten later kreeg hij op aangeven van Ndongala, die weer een sterke wedstrijd speelde als invaller voor Samatta, een unieke kans op 3-1, maar Bossut kon net redden. Nadien had Genk geluk dat Aidoo en Pozuelo Vukovic voor de lijn konden bijspringen op pogingen van Harbaoui en Derijck. Tot opluchting van het blauwe legioen zorgde Pozuelo in de 90ste minuut voor 3-1. Door de overwinning deelt Genk nu de vijfde plaats met Antwerp. Zaterdag om 20.30 u. wacht de verplaatsing naar leider Club Brugge. Inmiddels werd de bekerfinale KRC Genk-Standard definitief vastgelegd op zaterdag 17 maart om 20.45 u.

STVV verloor in Gent. Na de snelle 1-0 van de Japanner Kubo kregen aanwinst Akpom en Vetokele de kans op de verdiende gelijkmaker, maar het bleef 1-0. In de tweede helft werden de Kanaries na de tweede gele kaart van Kitsiou weggespeeld en werd het uiteindelijk 3-0.

Draagvlak Janssens weg
Na de wedstrijd in de Luminus Arena kondigde voorzitter Peter Croonen aan dat de Raad van Bestuur van KRC Genk besliste om in overleg met Patrick Janssens een einde te maken aan hun samenwerking. Erik Gerits werd aangesteld als Algemeen Directeur. Patrick Janssens werkte voor de club sedert 2014, maar al enige tijd was het draagvlak weg. Daarom werd vorig weekend contact genomen met Erik Gerits met de vraag of hij Algemeen Directeur van KRC Genk wilde worden.

Erik Gerits is al bijna 25 jaar aan de slag bij Genk, waarvan de afgelopen 10 jaar als Directeur Organisatie. Sinds januari 2016 combineerde hij deze job met zijn functie als gedeputeerde van Economie van de Provincie Limburg. Deze functie zal hij nog een viertal maanden opnemen om de lopende dossiers verder af te handelen. Over een visie wilde hij het nog niet hebben. Wel hoopt hij om van KRC Genk opnieuw een warme topclub te maken.

Positieve week voor Sporting
In de eerste Amateurafdeling werd dit weekend niet gespeeld. In de tweede Amateurafdeling B eindigde de derby Sporting Hasselt-THES op 2-1. De twee doelpunten waren van Bjorn Ruyntinx, die in de heenwedstrijd nog op een ongelukkige wijze een tweede gele kaart kreeg toen hij de bezoekende supporters wilde kalmeren. Sporting Hasselt, dat deze week coach Hans Somers inruilde voor Pino Canale, ziet zo de week positief eindigen. Bocholt won in Hoogstraten met 1-2; Wijgmaal-Spouwen Mopertingen werd 2-2 en Hades verloor bij City Pirates met 2-1. De volgende speeldag start op vrijdag om 20.30 u. met Spouwen Mopertingen-Sporting Hasselt. Zaterdag om 19.30 u. volgen Bocholt-Turnhout, Hades-Wijgmaal en THES-Tienen.

In de derde Amateurafdeling B werd Heur-Tongeren - Nijlen uitgesteld. Bilzerse Waltwilder – Diegem werd 1-0, Leopoldsburg-Houtvenne 2-1, Pelt-Kampenhout 0-0, Diest-Termien 0-2 en Hoeilaart-Wellen 1-1. Zaterdag om 20 u. is er de derby Wellen-Leopoldsburg en om 19.30 u. worden Nijlen-Pelt en Houtvenne - Bilzerse Waltwilder gespeeld. Zondag om 14.30 volgen Termien-Hoeilaart en om 15 u. Diegem – Heur Tongeren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139