LimburgActueel.beSTVV stoot op efficient KV Kortrijk

Door Rony Maes - 05 februari 2018 - 3800 - Sport

STVV miste zaterdag tegen KV Kortrijk een unieke kans om voor het slot van de kompetitie in een polepositie voor een Play off 1 plaats te starten. De thuisploeg kreeg wel de beste kansen, maar KV Kortrijk toonde zich efficiënter en won met 0-2. We vroegen Casper De Norre van STVV en Hannes Van Der Bruggen van KV Kortrijk van KV Kortrijk om een reactie.

STVV stoot op efficient KV Kortrijk
Foto: Eddy Van Schoonbeek

Voor 5.269 toeschouwers startte Jonas De Roeck met dezelfde 11 als in de vorige wedstrijden. Bij de bezoekers bleef topschutter Chevalier op de bank, omdat testen uitwezen dat hij op zijn tandvlees zat. STVV startte sterk en na 45 seconden schoot Dussaut van dichtbij naast. Even later kopte Vetokele over en dreigde ook De Petter. Te midden van dat aanvalsgeweld werd na een hoekschop voor STVV Ouali op rechts gelanceerd. Hij sprintte ongemoeid tot de doellijn en zijn voorzet werd Perbet in de 22ste minuut omgezet (0-1). STVV bleef nadien ook het gevaarlijkst maar Vetokele en Bezus op Kaminski, pechvogel Dussaut op de paal en Asamoah naast beletten een verdiend doelpunt voor de Kanaries.

STVV heeft geen antwoord
In de tweede helft bleef STVV, nu met Legear in de plaats van Dussaut, de betere ploeg, maar na een kans voor Vetokele in de 52ste minuut viel het wat stil. Nadat eerst Van Der Bruggen op Steppe stootte was het Perbet die op het uur op aangeven van opnieuw Ouali voor 0-2 zorgde. Nadien kon STVV tegen een goed georganiseerd KV Kortrijk nog aan weinig kansen geraken. Ook de inbreng van Akpom, die trouwens goed inviel, kon daar weinig aan veranderen. Door de nederlaag zakt STVV naar de tiende plaats en rukt KV Kortrijk opnieuw op naar een punt van de zesde plaats, die nu wordt ingenomen door KRC Genk, dat in Moeskroen ging winnen met 0-1.

STVV speelt zaterdag om 20u00 in Gent en KRC Genk vrijdag om 20u30 tegen Zulte Waregem. Eerst is echter morgen om 20u45 in de Luminus Arena de belangrijke terugwedstrijd tegen KV Kortrijk voor de halve finale van de Crocky Cup.

SK Lommel wint vlot topper
In de eerste amateur afdeling won SK Lommel van nummer 2 FC Knokke met 1-4. Lommel is nu leider met 3 punten voorsprong op Heist, dat Patro Eisden verpletterde met 6-0. Op zaterdag 17 februari om 20u00 speelt Lommel tegen Dessel en Patro Eisden tegen Deinze.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139