LimburgActueel.beKrokusfestival Hasselt staat in teken van LET'S PLAY

Door Dominique Vreven - 03 februari 2018 - 3500 - Cultuur

Krokusfestival 2018 in het cultuurcentrum van Hasselt gaat van 9 tot 15 februari een ode uitbouwen aan het spel. Het spel van het kind, van de artiest, van de programmeur en van de (groot)ouders met talrijke internationale premières, slaapkamervoorstellingen, de tentoonstelling YOUNG forever, interventies in het stadscentrum, seminaries en familievoorstellingen uit onder meer België, Nederland, Zwitserland, Chili, Zweden, Brazilië en Frankrijk.

Krokusfestival Hasselt staat in teken van LET'S PLAY
Foto: La Llave MaestraDe opening van het 21ste Krokusfestival staat in het cultuurcentrum van Hasselt volledig in het teken van LET’S PLAY met de Belgische première van Joy/Raak door het gezelschap Joshua Monten uit Zwitserland, die het filmgevecht centraal stelt, maar ook in de professionele momenten wordt het thema verder uitgediept.

Het seminarie over het Europese project PUSH (maandag 12) gaat over (over)protectie van kinderen en het gesprek Think local create global onderzoekt spel in zijn diversiteit buiten Europa. Tussendoor reflecteren kunstenaars en bezoekers over wat SPEL voor hen betekent op een grote SPEELMUUR.

Traditioneel zijn er ook heel wat premières te zien op het festival: Schippers&VanGucht uit Nederland brengt de locatievoorstelling Buiten Dienst over de avonturen in een haperende lift. La Llave Maestra uit Chili brengt op 13 februari het objectentheater Nomaden en het gezelschap rond Andrea Jabor uit Brazilië de voorstelling De Koningin op 14 februari. Andere blikvangers zijn Cie Philippe Saire uit Zwitserland met de visuele voorstelling Hocus Pokus (11/02)en het Sensitief Landschap van Dalija Acin Thelander uit Zweden/Servië (12/02).

Tijdens het Krokusfestival start ook de dubbeltentoonstelling met het Modemuseum Forever YOUNG/ forever. De expo toont hoe fotografie, video, maar ook installaties of schilderkunst gefascineerd lijken door het jong zijn. Je ziet een evolutie van het ver-beelden van kinderen van statige 19de eeuwse modelportretten, communiefoto’s en toeristenfoto’s tot hedendaagse afbeeldingen en filmpjes op sociale digitale media steeds met het oog op het verlangen naar de eeuwige jeugdigheid.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139