LimburgActueel.beHasselt neemt deel aan Valentijnsactie voor katten

Door Redactie - 02 februari 2018 - 3500 - Samenleving

Ook op Valentijn toont Hasselt dat het van dieren houdt. Vanaf 14 februari kunnen Hasselaren bij de dienst Leefmilieu een kortingsbon aanvragen voor de sterilisatie of castratie van hun huiskat. “Onze stad doet mee aan deze actie van Provincie Limburg omdat de overpopulatie van huiskatten tot een toename van de zwerfkattenpopulatie leidt”, zegt schepen Joost Venken. “Door een korting toe te kennen voor de sterilisatie of castratie van een kat of kater, helpen we dit probleem te voorkomen.”

Hasselt neemt deel aan Valentijnsactie voor katten
Foto: PixabayHasselt voert al sinds jaar en dag een succesvol sterilisatie- en castratiebeleid van zwerfkatten. Jaarlijks betaalt Hasselt de kosten van de geboortebeperking bij naar schatting 250 katten. “Daar staat tegenover dat deze populatie aangevuld wordt door huiskatten die verwilderen. Sommige baasjes kampen wel eens met een ongewild nest en plaatsen de dieren dan maar in de natuur. Vergeet niet dat een poes 2 à 3 nesten per jaar kan krijgen met al gauw 4 tot 6 kittens. Als die verwilderen, blijft het dweilen met de kraan open. Bij een teveel aan katten zijn de asielen dan genoodzaakt de dieren te euthanaseren en dat is echt niet waar Hasselt voor staat.”

Voor de sterilisatie van een huiskat kan je een bon van 25 euro korting aanvragen, voor een castratie bedraagt de vergoeding 15 euro. Er kunnen maximaal 2 bonnen per gezin worden aangevraagd. Er vlug bij zijn is de boodschap want het stedelijk budget is gelimiteerd tot 3.000 euro. De bonnen zijn geldig tot 30 september bij de Limburgse dierenartsen. Ze kunnen vanaf 14 februari telefonisch worden aangevraagd bij de Hasseltse Dienst Leefmilieu op het nummer 011 23 94 23.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139