LimburgActueel.beDit voorjaar opent nieuwe vlinderwandeling in Kattenbos

Door Redactie - 01 februari 2018 - 3920 - Toerisme

De oude molensite in Lommel Kattenbos wordt nog dit voorjaar vlindervriendelijk heringericht. "Kunstenaar Will Beckers zal het bestaande andersvalidenpad omtoveren tot een vlinderwandeling waarbij je op verschillende punten tijdens de tocht speel- en belevingselementen tegenkomt", legt schepen Kris Verduyckt uit. "Kinderen maken er spelenderwijs kennis met de verschillende stadia van een vlinder: van eitje naar rups, van rups tot pop en van pop naar vlinder."

Dit voorjaar opent nieuwe vlinderwandeling in Kattenbos
Foto: Toerisme Lommel"Deze vlinderwandeling is een vervolg op het vlinderproject dat de stad al in 2014 samen met de Lommelse Ondernemersclub en het Agentschap voor Natuur en Bos realiseerde", zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. "Het enthousiasme over dit project was en blijft zo groot, dat het een inspiratiebron is voor nieuwe ontwikkelingen. Bovendien past deze wandeling perfect binnen de visie van Bosland om het kindvriendelijkste bos van Vlaanderen te zijn."

Wi ll Beckers ontwerpt voor de wandeling 4 duurzame kunstobjecten als speel- en beleefelementen die een dialoog aangaan tussen mens en natuur. "De vier elementen liggen op unieke locaties naast het verharde wandelpad in Kattenbos", legt hij uit. "Ze bezitten ieder afzonderlijk op heel eigen wijze aparte belevingen. Kindvriendelijke ervaringen die de levensloop en de levenscyclussen van de vlinder toonbaar maken. Want geen enkel levend wezen heeft zo’n wonderbaarlijke cyclus van levensvormen als een vlinder."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139